divendres, de juliol 25

Inestabilitat i pactes



En el darrers anys la inestabilitat política en molts municipis és una realitat. Són molts els factors que fan que un Ajuntament no tingui l'estabilitat desitjada pels ciutadans. El partit que ha guanyat no sap administrar amb calma el suport popular, el que ha quedat segon es passa els dies i els mesos treballant per fer fora el partit guanyador, i els partits petits treballant com a satèl·lits del grans, esperant el dia de gràcia per tindre una cartera i mostrar-se al municipi, ni que l'hagi votat tant sols la familia, com una organització sólida que té una clara voluntat de servir al poble.


Pactes que molts cops es fan amb persones que no es parlaven dos dies enrere, o que feien frases com “jo pactaria amb tothom menys amb..., per que ja se com són i no vull tornar-ho a passar malament...”, però finalment la realitat es un altre, els principis ideològics se'n van a fer punyetes “pel bé del poble” i les enemistats irreconciliables esdevenen de cop i volta en amistats que mai s'havien d'haver trencat.


En tot això, cal afegir-hi, els regidors que marxen de la disciplina del partit que formaven part el dia de les eleccions, per partipar en un altre pacte de govern per fer fora al partit que pertanyien. Pitjor són els partits polítics que accepten a aquests tipus de regidors que tant sols es representen a si mateixos, per que acceptar-los es obrir la veda per que els seus propis regidors acabin marxant, i pactant, amb la resta de partits (buf, quin embolic!).


Estic parlant d'Altafulla!, o potser algú ha trobat situacions similars en d'altres municipis?