diumenge, de juliol 20

Reaccions del darrer ple




Ha estat un cap de setmana intens, ahir vaig estar tot el dia a Vic amb companys i companyes de la coalició i avui he estat a Renau per veure a la colla castellera Nois de la Torre. Finalment he acabat a l'hospital de Santa de Tecla acompanyant a un casteller ferit després d'una caiguda. Tot ha acabat bé, i hores d'ara en Toni està a casa amb el cos fet un nyap, però sense res trencat. Millora't aviat Toni!


Dit aixó, em vull referir al darrer ple de l'Ajuntament de Torredembarra, les conseqüències de les meves paraules veig que han fet efecte en el món blocaire torrenc, uns per bé, d'altres no tan bé, d'altres gens...


El representant del PP, en José Oviedo, diu en el seu bloc: "Finalment ABG, només va parlar el seu regidor, i també en tono de mitting, va fer un seminari de com s'ha de solucionar la crisi i que pactes s'han de fer, llamándo enemic al PP, però rectificant després. El discurs de ABG es el ja conegut i exposat pel blog del Sr. Mercadé i les seves preferéncies numèriques, però necessiten com el menjar a CIU o fins i tot al GIT per a portar a terme la seva estratègia, i ERC que diu a tot això? doncs caldria preguntar per separat. Si el PP aconsegueix un pacte o no ja se sabrà, però en el ple no aconsellarem del que s'ha de fer a les altres forces polítiques pel "teòric" bé de Torredembarra. Siguem més humils i no venguem motos per a arraconar a determinades forces polítiques que incomoden".


Tant sols dir al José Oviedo, que a l'ABG el PP no ens incomoda gens, senzillament per raons ideològiques no podem estar junts en un govern. El concepte d'esquerres i dretes per nosaltres continua vigent, parlem de països diferents, per nosaltres Catalunya és una nació, per el PP, la nació és Espanya. En José parla d'humilitat, crec que és prou humil i sincer dir públicament quins són els mandats de l'Assemblea Local d'ABG: no pactar amb el PP per raons ideològiques, no pactar amb regidors que estiguin fora de la disciplina del partit polític amb el que es van presentar a les eleccions...


Aquest article del regidor popular té una resposta anònima que diu el següent: tiene razón el fantasma del castillo, el único que no le huele mal el sobaco es el Suñé y su camarilla, y además está en posesión de la voluntad divina, es decir no es Dios, está por encima de él. Va bendiciendo con ostias quien son los buenos y quien son los malos y sobretodo no se moja el culo, porque claro por eso es quien es!"


Aquest és el nivell d'algú que li preocupa Torredembarra?, és evident que un cop més es personalitzen les fustracions i els desnivells mentals, des de l'anonimat d'un ordinador.


En Gerard Ciuró portaveu d'ERC diu al seu bloc, "també el company Lluís Suñé, va mostrar que ha adquirit un important nivell polític i va posar la seva intervenció en un altre pla, reflexiu, profund, crític però constructiu. Ho dic perquè ho penso així, i en aquest bloc intentaré dir les coses que penso, tan positives com negatives. Per tant, tant la intervenció del LLuís com la meva pròpia, intentaven aportar una mica de llum a la grisor general, un bri d'esperança per al diàleg... I al final, el senyor alcalde, en una bona intervenció, va recollir les nostres paraules i va obrir la porta a aquest diàleg. Crec que és un gest positiu que s'ha de veure plasmat en converses reals en els propers dies".


Gerard Ciuró va intervindre abans que jo, la seva intervenció va anar en el mateix sentit que ho vaig fer jo posteriorment. Tots dos vam demanar responsabilitat als dos partits majoritaris, PSC i CIU, per a què treballessin per fer la base d'una majoria estable per els propers 3 anys, ja que, de moment, cap de les dues formacions polítiques han pogut fer un majoria. Al Gerard l'han cosit a crítiques, algunes de molt injustes, però com no, un cop més fetes des de l'anonimat.


Un altre bloc que en parla és el del Fantasma del Castillo, la seva visió particular la reflecteix amb un dibuix, que personalment m'ha fet gràcia...



Per els que no sou de Torredembarra, el moreno soc jo i el ros en Gerard Ciuró. El Fantasma fa una particular lectura de les coincidències de les dues intervencions.

Foto publicada al Diari EL Punt

I finalment el diari El Punt va publicar, "...va venir reivindicat tant pel portaveu republicà, Gerard Ciuró, com pel d'ABG, Lluís Suñé, que van cridar totes dues forces a un apropament. «L'alcalde té la màxima responsabilitat per aconseguir acostar posicions, però també demano un esforç de diàleg a CiU», va afirmar el regidor d'ERC. «Demanem que PSC i CiU es reuneixin i busquin un pacte, i nosaltres estaríem disposats després a donar-li suport», va assenyalar Suñé."

Salut a totes i a tots!