dimecres, de juliol 23

Santi Fortuny, lliure


Diari El Punt


dimecres, 23 de juliol de 2008


S'arxiva el cas del tarragoní que va cremar imatges del rei d'Espanya


J. FIGUERAS. Tarragona


El cas de Santiago Fortuny, veí de Tarragona i imputat pel cas de la crema d'imatges del rei d'Espanya a mitjan octubre del 2007 a Tarragona, ha estat arxivat per l'Audiencia Nacional. Fortuny, militant de l'organització independentista Endavant, es va adherir a la campanya Jo també cremo la corona espanyola, en solidaritat amb els primers encausats a l'Audiencia Nacional Jaume Roura i Enric Stern, per la crema de fotografies del monarca espanyol.


L'Audiencia Nacional considera que la crema d'imatges del Rei, per part de l'independentista tarragoní no és delicte perquè l'encausat va actuar «per solidaritat amb altres persones», perquè els policies «no van poder reconèixer el dibuix cremat», i perquè havent-se cremat el dibuix «no es va poder verificar l'objecte de l'acció de l'imputat»; per aquestes raons, el magistrat Ismael Moreno Chamarro ha ordenat l'«arxivament provisional» del cas.


Fortuny, d'altra banda, va exigir en nom d'Endavant i de l'Esquerra Independentista del Camp, «l'arxivament immediat de tots els casos pendents, l'anul·lació de la condemna de les úniques persones jutjades i condemnades, Jaume Roura i Enric Stern», i va dir que continuara apostant «per la desobediència civil per fer front als estats ocupants espanyol i francès», i va afegir-hi que, a diferència d'altres localitats de Catalunya: «En cap moment he rebut cap mostra de suport de ningú de l'Ajuntament», fet que considera encara més punible, tenint en compte que «a Tarragona hi ha un partit que es fa dir republicà, que ni tan sols ha presentat un manifest de suport».


ELS JOVES DEL MORELL


També s'ha arxivat el cas dels dos menors estudiants de l'IES El Morell que, amb permís del centre, van penjar el cartell: «Jo també sóc antimonàrquic», i que van ser denunciats per uns pares de l'institut. Pere Guinovart, batlle del Morell, va dir que la sentència «era positiva» i, «extraoficialment», que s'havia «posat fi a un malson».