dimarts, de juny 9

Aquests dos anys...



Aquests dos anys Alternativa Baix Gaià no ha pogut entrar a formar part de cap govern per motius molt diversos. El primer govern era una proposta de majoria de regidors amb actes de partits polítics d’esquerres. Un govern format per PSC, ERC i GIT, però que no es van donar les circumstàncies perquè ABG formés part d’aquest govern. Veníem de dos anys i mig de molt desgast, sense compartir moltes de les decisions que s’havien pres en els anys de govern. El Pla Parcial Muntanyans II, la gestió del carrer nou, no voler estalviar els diners que entraven del boom de la construcció, polítiques urbanístiques que anaven en contra del que nosaltres defensàvem, la desorganització i incomunicació entre les regidories que formàvem part d’aquell govern… Teníem suficients motius per demanar garanties que si formàvem un nou govern seriem capaços de corregir aquests temes i d’altres que no compartíem. No va poder ser i ens vam quedar a l’oposició, veient com un equip de govern feble -estaven en minoria- tenien dificultats per avançar.


En poc temps vam veure com aquell govern es desfeia, com anaven marxant del govern –ERC en dos temps-. Finalment una regidora del PSC marxava amb l’acta donant l’alcaldia a CIU. En aquell moment es formava, damunt del paper ideològic, un govern de centre-dreta.


Aquests dos anys ABG ha treballat des de l’oposició fent propostes constants per canviar la tendència trista i grisa, de la política municipal. Amb les nostres propostes hem obert debats socials importants que estaven en silenci. Tothom ha parlat de la proposta de fer un Centre Cívic a l’antic Escorxador perquè nosaltres vam presentar una proposta, els partits polítics han parlat de la sanitat pública a Torredembarra quan ABG va fer públic el malestar de molts ciutadans de les limitacions dels serveis del CAP. Vam ser els que vam demanar el fraccionament de l’IBI, els que vam aconseguir que les bicicletes circulin pel barri vell...


ABG ha estat solidària amb el món quan ha tocat, Torredembarra va sortir al carrer en solidaritat amb el poble palestí cridats pels cartells d’ABG. ABG ha estat solidària amb els homes i dones que treballen per l’alliberament nacional i represaliats per les lleis espanyoles, el cas de Franki és un exemple. Hem denunciat el suport institucional del Departament de Cultura de la generalitat de Catalunya cap a empreses que financen organitzacions feixistes, hem fet bandera de la lluita contra les polítiques transvasistes, hem organitzat fronts comuns per demanar un transport públic digne i de qualitat … Que carai, ens mullat i molt, en defensa d’aquest territori i del nostre poble en concret.


Però aquests dos anys també hem fet micropolítica, aquella que no surt als diaris i que en un poble com el nostre, afectat greument per la crisi econòmica, tant necessària és. Aquest és el cas de desenes de persones que han vingut a demanar-nos assessorament, suport i informació per poder resoldre problemes que afecten el dia a dia -impostos, neteja dels carrers, seguretat ciutadana, mosquits-...


Alternativa Baix Gaià és un instrument al servei del seu poble, un instrument humil, sense grans estructures, però amb dones i homes conscients que cada pas endavant, per petit que sigui, és un avenç en la defensa del territori i de la dignitat de les persones. Som gent d’esquerres i catalanes, tenim diferents colors de pell, d’orígens i defensem la llibertat i la dignitat des de la pluralitat.