divendres, de juny 19

Les nostres preguntes al Ple d'ahir



El Ple d'ahir, lamentable per actituds i per respostes d'alguns regidors, decepcionat per veure com aquest equip de govern ja fa aigües per molts costats del vaixell, un vaixell que ha tancat les portes a la participació ciutadana i ha barrat el pas al debat entre les formacions polítiques per buscar el consens en els grans temes que afecten la ciutat. És un govern que va néixer a finals de l'estiu passat i que encara els hi queden dos anys de gestió. Cada cop veig més difícil que el vaixell no s'enfonsi abans de les properes eleccions. L'alcalde de Torredembarra tindrà feina per resistir l'actitud i criteris d'alguns dels seus regidors, creant polèmiques constants i de retruc desestabilitzant una possible acció de govern amb una mica de coherència. Avui no entraré a fons en els temes, us deixo amb la “xuleta” de les preguntes que vam fer ahir al ple.


OFICINA D'HABITATGE DE LLOGUER
S'ha fet publicitat del servei de l'oficina?
S'han fet reunions amb propietaris?



ESCORXADOR
Teniu clar que voleu fer?
El plantegeu com a Centre Cívic?



PATRONAT DE CULTURA – FESTA DEL QUADRE
Volem denunciar les conseqüències que està ocasionant no haver convidat al teixit associatiu del municipi al Comissió de Festa major.
Van demanar que les entitats del poble facin rebaixes perquè el pressupost estava limitat, ara sabem que el pressupost ha augmentat un 50%. Quina despesa pensen retallar per augmentar el pressupost de les festes?



COMISSIONS DE TREBALL
Temps enrere ens van dir que es crearien comissions de treball, han passat els mesos i si abans se'ns convidava poc ara menys. Hi ha previst fer-ho, o haurem d'esperar a un nou equip de govern per que ens convoqui?
En els sis de que portem a l'ajuntament mai cap govern havia evitat tant fer comissions de treball com ara.



PRESSUPOST
En el darrer ple extraordinari van argumentar que demanaven el crèdit per que la gent volia veure invertits els seus impostos. En que quedem, demanem el crèdit per inversions, o utilitzem els impostos per fer inversions. Si utilitzem els impostos, perquè demanem un crèdit?



CRITERIS CONTRACTACIÓ
En el seu moment vam proposar marcar unes regles de joc en el funcionament de la borsa de treball. Amb l'objectiu que la contractació des de la borsa de treball no pugui crear dubtes.



CARRER SANTA ROSALIA
Considerem greu la desaparició dels còdols. De què serveix fer el PEMU si ja gairebé tot està destrossat.



TRANSPORT PÚBLIC
Des de fa uns anys disposa d'un servei d'autobús, donant servei sobretot a les persones que viuen en nuclis allunyats del centre. Tot i així considerem que el servei s'hauria de revisar sobretot en els horaris. Demanem que el servei comenci més aviat, per exemple a les 6 de matí i que acabi més tard, prop de les 12 de la nit.



IES TORREDEMBARRA
A la zona verda hi ha un cartell que anuncia una promoció d'habitatges, habitatges que ja estan fets. Demanem la seva retirada.



CONVENI DE COL.LABORACIÓ AJUNTAMENT I CARITAS
Demanem que es faci un conveni que reforci el treball que està fent aquesta entitat.



ALTERNATIVA BAIX GAIÀ