dijous, d’agost 6

Plataforma Baix Gaià - COPALTAV



Ja hi tornem a ser, ja tornen les veus de fer un enllaç ferroviari del TAV en terres del Baix Gaià. Tot per que la ciutat de Tarragona disposi d'estació del tren d'alta velocitat. Fa prop de 10 anys que la gent del Baix Gaià es va mobilitzar per aturar un projecte similar -llavors era per connectar amb el Port de Tarragona-. Fa 10 anys les administracions van acordar fer l'estació del Camp de Tarragona en terres de Perafort i La Secuita, ara tothom creu que va ser un error posar l'estació en mig del no rés -cal dir que agafar un taxi de l'estació a Torredembarra val 45€- tot un gran negoci per uns quants. Un cop tots ens hem adonat de la “pifiada” de llavors ara es vol rectificar fent un enllaç amb Tarragona, amb un cost econòmic escandalós per una infraestructura que no és útil per a la majoria de ciutadans del Camp.

A canvi, el tren dels treballadors i treballadores, dels estudiants i dels aturats, el tren de proximitat, continua sense rebre els diners necessaris per dignificar la vida de la majoria de ciutadans del territori. Em resulta escandalós que hi hagin polítics que es dediquin a vendre la necessitat urgent d'invertir diners públics, dos cops, en el tren elitista.

El Baix Gaià és un territori trinxat al servei de Tarragona i Barcelona, -autopista, autovia, n-340, AVE, tren convencional...-, els nostre pobles ja han donat la seva quota al servei dels interessos de les ciutats, ara toca racionalitzar els diners públics i invertir-los amb les coses que realment necessita la ciutadania. Per cert, encara no he escoltat cap crítica cap als polítics, que llavors gestionaven la Generalitat i l'Ajuntament de Tarragona, i que van prendre la decisió d'instal·lar en mig del Camp l'estació de l'AVE.