divendres, d’agost 14

Temes que l'assemblea de l'Alternativa Baix Gaià està treballant...



MOCIÓ PER CREAR UNA ORDENANÇA PER REGULAR LA INSTAL·LACIÓ D'ANTENES DE TELEFONIA MÒBIL
Hem preparat una moció per crear una ordenança sobre instal·lacions d'antenes de telefonia mòbil, aquest és un tema que preocupa a molts ciutadans de Torredembarra, la presència d'antenes de grans dimensions a les teulades. Actualment no hi han informes que demostrin que aquest tipus d'antenes afectin directament a la salut dels ciutadans, però tampoc hi han estudis que demostrin que no afecten. També una de les preocupacions és l'estètica d'aquestes antenes repartides pel municipi. Davant d'aquests dubtes, ABG proposarà al ple del mes de setembre una ordenança que reguli la presència de les antenes de telefonia mòbil.


MOCIÓ PER ELIMININAR DE LA FACTURA DE L'AIGUA EL CONSUM MÍNIM OBLIGATORI
També tenim gairebé a punt una moció per demanar que s'elimini el consum mínim de la factura de l'aigua, actualment el mínim obligatori és de 34 m3, quantitat exagerada en moltes famílies que no arriben als 10 m3. La nostra proposta és que es fixi el preu de manteniment del clavegueram i de la xarxa d'abastament d'aigua, i que les famílies paguin per litre utilitzat. Entenem que si es paga per aigua consumida, es fomentarà l'estalvi d'aigua.


MOCIÓ PER DEMANAR AL PARLAMENT DE CATALUNYA QUE AGILITZI L'APROVACIÓ DE LA LLEI DE CONSULTES POPULARS
Els Regidors de l'Alternativa Baix Gaià formen part de l'Assemblea de regidors dels Països Catalans. Des d'aquesta entitat s'ha impulsat una moció als ajuntaments per demanar al Parlament de Catalunya que s'agilitzi l'aprovació de la Llei de Consultes Populars, llei que permetrà als ajuntaments fer consultes als ciutadans de manera regularitzada. En la moció també es demana que els ajuntaments puguin fer referèndums per l'autodeterminació.


SETEMBRE, MES NACIONAL DE CATALUNYA
Alternativa Baix Gaià és una organització política compromesa amb la nació catalana. És per aquest motiu que hem preparat alguns actes al voltant de l'11 de setembre, per recolzar des de Torredembarra la dignitat de les catalanes i catalans.


Per el 10 de setembre al vespre hem preparat una marxa de torxes per la llibertat nacional de Catalunya, una marxa que acabarà amb la lectura d'un manifest redactat per l'escriptor Víctor Alexandre. Per la segona quinzena de setembre tenim previst fer una exposició sobre el centenari de la senyera estelada, símbol de resistència i lluita del poble català.


CAL QUE SIGUEM MÉS GENT
Estem molt animats a continuar en la lluita política per aportar el nostre granet de sorra per millorar la qualitat de vida de les dones i homes que vivim a Torredembarra. Tenim una assemblea mensual on consensuem tots el documents i propostes que després portem als plens. Tenim voluntat de continuar creixent com a organització, teniu les portes obertes a lluitar des de l'Alternativa Baix Gaià per millorar tot allò que us preocupa. Ho podeu fer enviant un correu electrònic
alternativabg@gmail.com.