dilluns, de novembre 9

Interpretacions, consultes i prioritats municipals



Aquest cap de setmana un company em deia que la imatge que havia penjat al bloc, una persona l'havia interpretada que jo no vull que a Torredembarra es faci la consulta popular. La persona que fa la interpretació diu que a la imatge hi ha una urna i una butlleta cremant-se, i això vol dir que Lluís Suñé no vol que el poble de Torredembarra pugui expressar-se sobre el futur d'aquest país.


La imatge el que intenta reflectir és la situació política al municipi, una situació que està cremant les possibilitats que Torredembarra pugui afrontar, amb normalitat, els reptes de futur més immediats. Soc de l'opinió que hi han persones que no volen que el municipi avanci, persones que poden estar a l'oposició o al govern, persones que “escupeixen” de manera interessada per fer impossible la bona entesa entre organitzacions polítiques per poder avançar en els diferents aspectes que afecten a un ajuntament i el municipi.


ABG no ha format part de cap govern després de les eleccions del 2007, malgrat créixer en vots i regidors, les circumstàncies no han creat escenaris favorables per participar en cap govern -això no vol dir que els nostres raonaments siguin els encertats-. No hem vist cap pacte de govern amb un acord on es marquessin objectius i els camins a seguir per assolir-los.


En el seu moment l'Assemblea d'ABG va acordar fer una oposició per aportar idees i propostes constants, així com intentar arribar a acords per ajudar a impulsar polítiques consensuades al municipi, sense renunciar a fer una oposició qüestionant totes aquelles decisions del govern que no considerem prioritàries o necessàries.


El desig d'ABG no és desestabilitzar cap govern, considerem imprescindible que Torredembarra tingui un govern el més estable possible, i poder arribar a les properes eleccions sense gaires sotracs, que l'únic que fan es fer de Torredembarra una ciutat ingovernable.


ABG té objectius immediats per abans que finalitzi l'actual cicle de 4 anys:

  • La recuperació de l'antic escorxador com a centre cívic i ocupacional del nucli antic i com a local de la colla castellera Nois de la Torre. Volem que l'edifici de l'escorxador sigui un espai on es facin cursos de formació laboral durant el dia, sigui l'espai de moltes entitats per fer activitats culturals als vespres i caps de setmana, i sigui el centre de trobada de les veïnes i veïns d'aquest barri històric.

  • Fer el nou Skate Park, una demanda històrica de molts joves.

  • Fer efectiva la regulació de la presència d'antenes de telefonia mòbil, sense que afecti al servei dels usuaris, aplicant les normatives europees.

  • Millorar el servei d'autobús municipal, ampliant els horaris perquè les persones que viuen en els nuclis externs tinguin millor mobilitat pel municipi.

  • Eliminar de la factura de l'aigua els mínim obligatoris, i fer pagar per volum de litres d'aigua utilitzats. Fixant la quota de manteniment de la xarxa de clavegueram i de la xarxa de canalització d'aigua potable.


Dit això, i tornant a l'inici del post, la consulta al nostre poble és important -de fet vam ser els primers en demanar a les forces polítiques el recolzament a la moció-. Donem pas a la ciutadania perquè s'organitzi i la consulta sigui una realitat, però també tinc que deixar clar que els partits polítics tenim dret a entrar i defensar la moció. ABG no incidirà en com organitzar-se des del carrer, però tampoc acceptarem que polítics disfressats d'alguna nova associació -i que fa dos dies militaven en altres formacions polítiques- vulguin gestionar la consulta.


Apa, salut i visca la terra!