divendres, de gener 30

dimecres, de gener 28

La gent de l'Alternativa Baix Gaià treballa, i punt





Dijous passat al migdia, abans d'anar a la Comissió Informativa, vaig sentir, des del despatx, com un regidor afirmava que Lluís Suñé disposava del projecte del Pàrquing Filadors, Segons ell, ABG tenia un projecte que no disposaven la resta de partits polítics de l'oposició. És més, a la mateixa Comissió Informativa va preguntar a l'equip de govern si havia donat informació del projecte a algun partit de l'oposició. Evidentment, la resposta es clara i contundent, ABG no disposava del projecte, i no el tenim per que senzillament no l'havíem demanat. Em pregunto, hi ha algun problema que un grup municipal demani informació a les diferents regidories que conformen el govern?, i si l'haguéssim demanat, i el tinguéssim?.

Els equips de governs -del color que siguin- haurien de crear mecanismes per fer participar (treballar) als partits de l'oposició. Quan aquests mecanismes no hi són, la nostra obligació -com a mínim la gent d'ABG així ho entenem- és anar a buscar la informació suficient per poder aportar les nostres habituals pluges d'idees, amb una clara finalitat, ajudar a què tot el que es faci des de l'Ajuntament de Torredembarra, pugui ser el més positiu per a la ciutadania.

Dit això, no totes les regidories de l'actual equip de govern treballen igual alhora de facilitar informació i de demanar opinió sobre les tasques que s'estan fent. Cal recordar que en el darrer ple ABG va insistir molt amb les mancances, al nostre entendre, que hi ha en els diferents espais de participació. Concretament ens preocupa, i molt, l'actual situació del Patronat de Cultura i del Consell Municipal de Sostenibilitat.

En matèria d'Urbanisme, cal dir que constantment estem demanant informació en projectes que creiem que podem fer aportacions -La Sort, antiga N-340, PEMU's...- com també ens il·lusiona poder aportar idees a la rehabilitació de l'Escorxador.

El funcionament d'ABG es molt clar: prioritzem les comissions de treball dins de l'organització, -aquest dimarts a la nit ens reuníem per preparar propostes a la rehabilitació de l'Escorxador-. Les organitzacions polítiques han de treballar com considerin millor per el seu poble. La gent d'ABG ja ho tenim decidit... innundar l'ajuntament d'idees i propostes que puguin ajudar a millorar casa nostra, Torredembarra.

Temporal al Baix Gaià


Dilluns vaig estar a Vespella de Gaià per ajudar a resoldre un problema de risc, creat per el temporal de vent del cap de setmana. Un arbre (primera foto) arrencat del terra i agafat a uns fils elèctrics, amb els pas de les hores els cables cada cop més tensionats, així gairebé 60 hores. Dilluns a la nit es va poder solucionar. De moment unes de les preguntes que em faig, Vespella de Gaià té algun protocol d'emergències?

divendres, de gener 23

Nou bloc de l'esquerra independentista al Baix Gaià


Per al Partit Popular hi han barcelonins de primera i de segona (sic)

Barcelona

L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, i el president d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Portabella, han presentat el procés participatiu sobre la transformació de la Diagonal. L'abril del 2010, tots els ciutadans més grans de 16 anys i empadronats a la ciutat podran triar sobre dues alternatives d'aquesta avinguda. El procés comptarà amb l'Oficina Tècnica de la Diagonal, formada per arquitectes i que recollirà les propostes ciutadanes abans d'elaborar els dos projectes. En concret, 1.100.000 ciutadans podran votar entre les dues opcions de reforma de la Diagonal. El grup municipal del PP ha qüestionat que votin els immigrants a la consulta, mentre que CiU s'ha queixat d'haver-se assabentat dels detalls del procés participatiu a través de la premsa.
El PP qüestiona que votin els immigrants
El president del grup municipal del PP a l'Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández Díaz, ha qüestionat "que votin els immigrants" a la consulta ciutadana sobre la reforma de la Diagonal. Fernández Díaz ha dit que no vol que aquesta consulta "es converteixi en l'antecedent del vot dels immigrants a les eleccions" i ha dit que "això requereix un debat en profunditat".D'altra banda, el president del grup municipal de CiU, Xavier Trias ha demanat a Hereu que la consulta ciutadana no es converteixi en una "pantomima". Trias ha demanat consensuar primer els criteris de transformació amb els grups municipals i els barcelonins per evitar que després els participants a la consulta aprovin un projecte sense saber per què el voten. També ha criticat a Hereu perquè CiU s'ha assabentat dels detalls de la consulta a través de la premsa.

dilluns, de gener 19

Per un servei ferroviàri públic i social



Aquests dies estic treballant, juntament amb altres companys del Camp de Tarragona, una proposta de gestió i d'infraestructures ferroviàries. Freqüències, millora de la xarxa ferroviària existent, bitllet únic, garantir la mobilitat dels municipis petits... són paraules que aquest dies estem posant en documents. Aquest grup de col·lectius, buscarem la complicitat i el suport de la societat del Camp de Tarragona per demanar i exigir el dret dels ciutadans, a bellugar-se amb transport públic pel nostre territori.

De moment els diners de la ciutadania s'han utilitzat per prioritzar els trens elitistes, com l'AVE, un tren que et porta a Madrid en dues hores i mitja, en detriment del tren social i de proximitat. Aviat aixecarem les atxes!

divendres, de gener 16

La Comissió Informativa de l'Ajuntament de Torredembarra es solidaritza amb el David de la Fornal



MOCIÓ CONTRA L'EMPRESONAMENT DE DAVID SÀNCHEZ, VEÍ DE VILAFRANCA DEL PENEDÈS

ANTECEDENTS DE FETS

A quarts de tres de la matinada del dia 6 de gener es va detenir en David de l’Associació Cultural La Fornal de Vilafranca del Penedès, quan sortia del seu lloc de treball. Sense informar-lo sobre el motiu de l’arrest, el van traslladar a la comissaria de Vilafranca, on li van negar l’assistència d’un advocat. Hi passà la nit, fins que el van traslladar al jutjat de guàrdia de la vila on, finalment, després de gairebé deu hores de desinformació, li van comunicar el motiu de la detenció i de l’empresonament immediat.

La detenció i l’execució d’ingrés a la presó es basa en una ordre de crida i cerca dictada el mes de maig del 2008 —que no havia estat notificada— arran d’una sentència condemnatòria relativa a la manifestació antifeixista del 12 d’octubre de 1998.

Malgrat que la mateixa legislació estableix que no es pot ingressar a la presó amb una pena inferior a dos anys, la titular del Jutjat Penal núm. 15 de Barcelona, Isabel Gallardo, valora com antecedents una imputació per insubmissió. La suma d'ambdues situacions permet decretar l'empresonament d'en David Sànchez.

Més enllà del dret processal, avui ja no es pot considerar un delicte l'acte d'insubmissió a fer el servei militar, ja que l'any 2002 el govern espanyol va decretar la fi de la obligatorietat del servei militar.

Així doncs no s'ha de considerar com a antecedent penal la seva condemna per insubmissió. Ja no es tracta d’un delicte. Va quedar abolit del Codi penal en fer-se efectiva la victòria d’aquelles persones que, com en David, s’exposaren a la presó pels seus ideals.

No es pot empresonar al David pels fets del 12 d’octubre de 1998, per què aquests fets ja jutjats suposaren una condemna inferior a 2 anys i, per tant, no contemplen la privació de llibertat. No s'ha d'oblidar que les penes d’aquesta condemna van prescriure el 2005.

L'objectiu de les lleis i dels processos que les fan aplicables és la preservació de la societat democràtica, lliure i solidària.

La societat ha de fer sentir la seva veu quan les aplicacions desvirtuen els objectius. Unes interpretacions processals no poden portar a un ciutadà a la presó deu anys després d'uns fets sobre els quals la percepció social ha canviat d'una forma tan important.

Els estaments polítics han de estar al costat dels ciutadans. Han de fer valer les seves veus per a fer de les lleis eines de progrés i no entorns contra les persones.

PROPOSTA AL PLE DE L'AJUNTAMENT DE TORREDEMBARRA

PRIMER: Que l’Ajuntament de Torredembarra es manifesti a favor de la petició popular de llibertat per a David Sánchez liderada pels moviments socials de Vilafranca del Penedès
SEGON: Que es faci arribar aquest suport a David Sànchez al Jutjat Penal num.15 de Barcelona, a l'atenció de la seva titular, la jutge Isabel Gallardo.
TERCER: Que es faci saber del suport de l'Ajuntament de Torredembarra a David Sànchez al Govern Central, en concret al Ministeri de Justícia i a la Presidència del govern.

Torredembarra, gener de 2009

dijous, de gener 15

Llibertat i pau


Ens diuen somiadors, que estem en contra de tot, que som el partit del no... i sí, som somiadors, i molt. I creiem en les Itaques, sí. Que lluitem per les llibertats individuals i col.lectives, també. Apa, deixem que reflexionin els altres, que es quedin amb el doble discurs i amb la hipocresia. Anem per feina, siguem lliures i diguem el que pensem, antisionisme?, antisemita?, no!
Independentista català i ciutadà del món.

Visca la pau i visca Catalunya lliure!!!

Anul·lat l'ordre de recerca i captura contra David Sánchez


L'únic camí, pau



Aquests dies molts ciutadans ens hem implicat en la denúncia de la situació que viuen els palestins, això ens ha portat a la situació de rebre crítiques de ser antisionistes, d'estar a favor de l'islamisme radical. I un llarg llistat de despropòsits fins arribar, fins i tot, a la justificació de l'assassinat de més d'un miler de persones, de moment.

Qui em coneix sap que en penso de les religions, les respecto sempre i quant no siguin utilitzades com argument per exterminar pobles i persones. Quan vaig decidir que no em podia quedar més temps quiet davant de la televisió, el recompte de morts anava per 200 persones. La indignació i la ràbia m'apodera davant de les mil excuses que he escoltat aquests dies per justificar la mort de mil vides. Indignació i ràbia de l'us que en fa el sector fonamentalista musulmà, aprofitant l'avinentesa per tornar a llençar el missatge de que cal exterminar al poble jueu. Sincerament, com diu un bon amic basc, “¡que les den!”.

Estem parlant d'humanitat, no poden haver estómacs que justifiquin l'assassinat indiscriminat de centenars de persones tancades en un territori, sense poder entrar o sortir. No puc acceptar que la defensa de l'Estat d'Israel sigui justificant un acte de terrorisme d'estat i de la vulneració dels elements més bàsics dels drets humans, el dret a la vida.

Tenim que unir esforços i energies per aturar aquesta barbaritat, com totes les que existixen arreu del món. Ens veiem dissabte a Torredembarra

dimecres, de gener 14

La societat en moviment

diumenge, de gener 11

El Baix Gaià es mobilitza per la pau



Ahir al vespre a Torredembarra, més de 200 persones van respondre a la crida urgent per demanar, i exigir, l’aturada inmediata de la massacre contra el poble palestí. Els cartells es van penjar 48 hores abans, malgrat tot la societat civil va demostrar que no és insensible davant de les injustícies. També va ser una tarda per fusionar ciutadans i ciutadanes d’orígens ben diversos amb un únic missatge, pau al món.

Així sigui!

divendres, de gener 9

Cap de setmana de suport amb el poble palestí



Manifestacions arreu dels Països Catalans contra la massacre a Gaza

BARCELONA: dissabte 10 de gener a les 17h manifestació a Pl. Universitat.
VALÈNCIA : dissabte 10 de gener a les 18h concentració a la Pl de l'Ajuntament i manifestació el dissabte 17 a les 18h a Pl St. Agustí
PALMA : dissabte 10 de gener manifestació 17h Pl. Espanya. Concentracions cada dia a la Pl Espanya.
MOLINS DE REI: dijous 8 de gener a les 20h a la pl/ de la creu.
BADIA DEL VALLÈS : 8 de gener 18.30h "Todos somos de Gaza!"
MATARÓ : Dijous 8 de gener a les 19h davant de l'ajuntament.
CASTELLÓ : Concentració divendres 9 a les 19h a Pl Maria Agustina
CERVERA : 10 de gener 20:30h concentració Pl. Major i a les 23h concert per Gaza
PREMIÀ DE MAR : concentració divendres 9 de gener a les 20h Pl Ajuntament
TARRAGONA : dissabte 10 de gener, a les 17h concentració a l'estàtua dels despullats a la Rambla Nova
OLOT : Divendres 9 de gener a les 20h a la Plaça Rector Ferrer (davant de Sant Esteve)
LLEIDA : Cada dijous a les 19:30H a la Pl. de la Paeria.
PREMIÀ DE MAR : Concentració a la Pl. de l'Ajuntament divendres 9 de gener a les 20h
ST. CUGAT DEL VALLÈS : dijous 8 de gener a les 20h a la Pl. dels Quatre Cantons.
CALAFELL : dissabte 17 a les 18:30h acte a les dependències municipals Calafell Platja C/St. Pere
BALAGUER : diumenge dia 11 a les 18h a la Pl. Mercadal
ST. FELIU DE LLOBREGAT : divendres 9 de gener, 18.30h, Pl de la Vila
AMPOSTA (MONTSIÀ) : dissabte 10 de gener a les 19h a la Plaça de l'Ajuntament
ELX DE BAIX VINALOPÓ : dissabte 10 de gener, 12h Pl. i Baix
FIGUERES : 10 de gener a les 19h Pl. de l'Ajuntament
IGUALADA : Diumenge 11 de gener a les 19h, Pl. Ajuntament
TORREDEMBARRA : Dissabte 10 de gener a les 18h a la Plaça del Castell
LA RIERA DE GAIÀ: Dissabte 10 de gener a les 17'30h a la Plaça Major
UAB : divendres 9 a les 12:30h es fa la reunió per organitzar la concentració. La reunió és a l'Edifici d'Estudiants, segurament a l'aula 111
SUECA : 9 de gener 20h, Pl. de l'Ajuntament
SABADELL : diumenge 11 de gener a les 19Ha la Pl. Sant Roc (Ajuntament)
BADALONA : Divendres, 9 de gener, a les 20h, a la Pl. de la Vila

http://www.palestina.cat/

dijous, de gener 8

Temps de tempestes



Any nou i la vida segueix igual, o pitjor. Estem veient en viu i en directe, des del sofà de casa, l'assassinat sistemàtic de centenars de persones, entre elles desenes de nens i nenes. A casa nostra, la crisi, el finançament, l'estatut... i la repressió. Avui veiem a la premsa com un policia local de Tarragona solucionava l'ordre públic donant patades a uns manifestants, aixó sí, amb les ulleres de sol al cap ben posades. A Vilafranca la nit de reis va ser detingut el David, responsable del Casal Popular la Fornal. En David havia estat encausat per uns fets de l'any 1998, en una manifestació contra el dia de “la Hispanidad”, la condemna no superava els dos anys de presó, i com no tenia antecedents no calia anar a la presó. Peró ara, la justícia espanyola ha trobat que en David es va declarar insubmís quan el servei militar era obligatori, ara ja tenen suposats antecedents per engarjolar a un independentista. Venen temps de tempestes.

dimecres, de gener 7

El Baix Gaià amb Palestina


dilluns, de gener 5

Ahir la gent d'Alternativa Baix Gaià vam estar a Tarragona


La gent d'Alternativa Baix Gaià sempre hem estat compromesos amb tot el que afecta al nostre territori i país, però no podem quedar-nos aturats davant de les injustícies que ens envolten. Palestina, poble oprimit, necessita tot els recolzaments internacionals possibles, per petits que siguin. Si volem pau i justícia a casa nostra, també tenim que desitjar-la per la resta dels pobles del món.
Hi han els que volen arreglar les coses a base d'hòsties, amb les armes, amb la coacció, amb les amenaces, -un dia publicaré tots els desitjos violents, per part del nacionalisme espanyol, que he rebut al llarg de l'any 2008-.
Pau, justícia i solidaritat pels pobles del món!