dimarts, de febrer 2

Aigua, un dret



Aquests dies s'estan posant en contacte famílies que els han tallat el subministrament d'aigua als seus habitatges, famílies que estan patint cruelment els efectes de la crisi econòmica. Quedar-se sense feina i finalment sense subsidi fa que aquestes famílies no puguin assumir el pagament dels serveis bàsics, sense anomenar la possible pèrdua de l'habitatge si estan de lloguer o hipotecats fins a les celles.


Em consta que els ajuntaments estan fent un esforç per pal·liar, en certa mesura, aquesta dramàtica situació -ahir mateix vaig estar a Benestar Social de Torredembarra per a un cas concret de subministrament d'aigua- però també és cert que els ajuntaments els resultarà difícil poder assumir la situació durant massa temps.


En el cas de l'aigua em resulta insultant que empreses amb grans beneficis, puguin tindre l'estómac de tallar l'aigua a una família amb dificultats, empreses privades que tenen el servei en concessió i que al final de l'any surten a la premsa dient quants milions d'euros han guanyat i quants beneficis han repartit entre els seus directius.


L'accés a l'aigua és un dret universal de les persones, i les administracions no podem permetre que el capitalisme pugui utilitzar-la per fer rics a uns quants, l'aigua com a element que garanteix la vida ha de ser gestionada per l'administració, fent pagar el preu just i suficient per garantir un bon servei.


Aquests dies on el propietaris de l'aigua són capaços de deixar a les persones sense ella, reclamo una revolta contra aquestes empreses, una revolta contra la privatització d'un bé que ens pertany a tots, l'aigua.