dimarts, de febrer 23

Canviar les dinàmiques



Bon ritme porta la de gent de l'ABG treballant propostes. Propostes que equilibren la nostra oposició. Dir no, sense proposar solucions alternatives, és fer oposició fàcil i possiblement poc efectiva. Es pot fer oposició un cop al mes, anant als plens i alçar la veu contra la gestió que està fent el govern de torn, el difícil és portar propostes elaborades, negociar-les i consensuar-les per poder tirar-les endavant. La quarta escola i la zona verda de Malla XIII és un clar exemple, ABG va votar en contra amb arguments. I a la contra hem dedicat hores, dies i setmanes, per aportar una solució als plantejaments.


La ciutadania ja no es fixa amb qui més crida, si no que busca referents polítics que aportin possibles solucions als problemes. Els regidors de l'ABG ens ho trobem dia a dia, persones que s'acosten per plantejar-nos nous reptes.


Avui la preocupació més evident de les persones i famílies torrenques és la feina, l'atur està colpejant durament al nostre poble, en canvi no veig que els partits polítics estiguin treballant per llençar propostes que ajudin a escapar-nos d'una situació cada cop més crítica. Una situació que està creant nous pobres, la majoria de pell blanca i nascuts a Torredembarra.


Una Torredembarra que continua apostant pel turisme com l'economia que ens ha de solucionar els problemes, que continua pensant com fa 20, 30 i 40 anys enrere. Enguany l'ajuntament ha anat a FITUR, és una llarga tradició d'aquest ajuntament, com també és tradicional les preguntes de l'oposició demanant el cost de l'aventura a la capital de les espanyes. Una enquesta ens diu que FITUR ens aporta l'1% dels turistes, la resta utilitza altres canals. Val la pena continuar gastant diners en una fira on hi han més polítics que possibles clients?. Tinc clar que si guanyem les eleccions aquests tipus de despeses quedaran a zero!


Estic convençut que a Torredembarra cal un canvi en les actituds, i en les formes de treballar. Nosaltres no compartim la gestió de l'actual de govern municipal, però les dinàmiques tampoc es diferencien massa amb anteriors governs municipals.


Totes les organitzacions polítiques disposen de bons regidors, però les dinàmiques fan que els que estem a l'oposició carreguem contra el que governa, i el que governa tendeix a tancar-se en banda limitant la contribució d'idees i propostes de l'oposició. El cas de la piscina municipal n'és un cas.


Si volem fer governable Torredembarra caldrà un esforç per part dels 16+1 regidors amb representació municipal.


Continuem sumant un front popular de ciutadans que desitgem renovar les formes de treballar a l'ajuntament, amb ganes de planificar des del consens entre les forces polítiques i els òrgans de participació ciutadana. De moment aquesta fórmula ens porta a que el nostre butlletí electrònic setmanal el rebin més de 200 persones.


Us animo a ser protagonistes del nostre present i futur!


alternativabg@gmail.com