dimarts, de juliol 27

Vaga dels treballadors de COSBAPSA



Ahir em vaig reunir amb els treballadors de l'empresa que fa la neteja viària a Torredembarra, COSBAPSA. Els treballadors porten dos mesos sense cobrar, i a més l'empresa porta temps sense pagar a la seguretat social, aquesta situació precària els va portar a convocar una vaga indefinida.


De la reunió van sorgir dos temes, el primer i urgent la necessitat de cobrar els treballadors, i el segon que fem en el futur amb el servei. No és el primer cop que l'empresa deixa de pagar les nòmines, i dona la sensació que l'empresa viu una etapa de forta feblesa econòmica que podria repercutir en els treballadors, així com en la qualitat del servei.


Al matí vaig fer gestions per poder disposar de tota la informació possible, així com parlar amb el regidor que gestiona la neteja, el sr. Juan Pérez. Tinc que dir que el regidor va estar des del primer moment a disposició per trobar possibles solucions.


A la tarda es va celebrar una reunió a tres bandes, ajuntament, empresa i treballadors per arribar a un possible acord, finalment s'ha arribat a un acord que avui s'hauria de complir. No avançaré els detalls de la mesura, per respecte al procés i a les part implicades, i espero que la noticia d'avui al final del dia sigui, que els treballadors ja han cobrat el que es seu.