divendres, de febrer 26

Sortim al carrer...


A punt d'iniciar un cap de setmana maratonià amb fortes dosis de rebel·lia social i nacional. Demà dissabte a les 10h del matí companys de l'Associació Cultural del País Valencià, visiten Torredembarra per recollir signatures demanant que TV3 es vegi en terres valencianes (gràcies Ona la Torre per la difusió). En el mateix moment altres companys que ja estaran als seus llocs preparant la que serà la 15ª Calçotada Independentista del Baix Gaià, que es farà al municipi de la Pobla de Montornès. Una calçotada que es preveu de les més multitudinàries. Al migdia ens trobarem al pàrquing Mañé i Flaquer de Torredembarra amb tots el companys que venen d'altres territoris dels Països Catalans, per marxar tots junts a la calçotada. Al vespre molts anirem a Altafulla per donar suport a la campanya de solidaritat amb Haití.
Diumenge segona onada de consultes populars, els ciutadans de prop d'un centenar de municipis podran exercir (simbòlicament) un dret que de moment les lleis de l'estat no ens permeten.


Ànims, i sortim al carrer!

dijous, de febrer 25

Campanya PER UNA TELEVISIÓ SENSE FRONTERES a Torredembarra


El dissabte 27 de febrer, representants d'Acció Cultural del País Valencià estaran presents a la Plaça Mossèn Joaquim Boronat, entre les 10 i 13h, per recollir signatures per la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) que es demana que la televisió de Catalunya (TV3), pugui emetre en els territoris del País Valencià. Per fer efectiva aquesta iniciativa cal recollir 500.000 signatures.

Des de l'Alternativa Baix Gaià fem una crida a la ciutadania a signar el document, i recolzar així la iniciativa popular que estan duent a terme el teixit social i cívic valencià

dimarts, de febrer 23

Canviar les dinàmiques



Bon ritme porta la de gent de l'ABG treballant propostes. Propostes que equilibren la nostra oposició. Dir no, sense proposar solucions alternatives, és fer oposició fàcil i possiblement poc efectiva. Es pot fer oposició un cop al mes, anant als plens i alçar la veu contra la gestió que està fent el govern de torn, el difícil és portar propostes elaborades, negociar-les i consensuar-les per poder tirar-les endavant. La quarta escola i la zona verda de Malla XIII és un clar exemple, ABG va votar en contra amb arguments. I a la contra hem dedicat hores, dies i setmanes, per aportar una solució als plantejaments.


La ciutadania ja no es fixa amb qui més crida, si no que busca referents polítics que aportin possibles solucions als problemes. Els regidors de l'ABG ens ho trobem dia a dia, persones que s'acosten per plantejar-nos nous reptes.


Avui la preocupació més evident de les persones i famílies torrenques és la feina, l'atur està colpejant durament al nostre poble, en canvi no veig que els partits polítics estiguin treballant per llençar propostes que ajudin a escapar-nos d'una situació cada cop més crítica. Una situació que està creant nous pobres, la majoria de pell blanca i nascuts a Torredembarra.


Una Torredembarra que continua apostant pel turisme com l'economia que ens ha de solucionar els problemes, que continua pensant com fa 20, 30 i 40 anys enrere. Enguany l'ajuntament ha anat a FITUR, és una llarga tradició d'aquest ajuntament, com també és tradicional les preguntes de l'oposició demanant el cost de l'aventura a la capital de les espanyes. Una enquesta ens diu que FITUR ens aporta l'1% dels turistes, la resta utilitza altres canals. Val la pena continuar gastant diners en una fira on hi han més polítics que possibles clients?. Tinc clar que si guanyem les eleccions aquests tipus de despeses quedaran a zero!


Estic convençut que a Torredembarra cal un canvi en les actituds, i en les formes de treballar. Nosaltres no compartim la gestió de l'actual de govern municipal, però les dinàmiques tampoc es diferencien massa amb anteriors governs municipals.


Totes les organitzacions polítiques disposen de bons regidors, però les dinàmiques fan que els que estem a l'oposició carreguem contra el que governa, i el que governa tendeix a tancar-se en banda limitant la contribució d'idees i propostes de l'oposició. El cas de la piscina municipal n'és un cas.


Si volem fer governable Torredembarra caldrà un esforç per part dels 16+1 regidors amb representació municipal.


Continuem sumant un front popular de ciutadans que desitgem renovar les formes de treballar a l'ajuntament, amb ganes de planificar des del consens entre les forces polítiques i els òrgans de participació ciutadana. De moment aquesta fórmula ens porta a que el nostre butlletí electrònic setmanal el rebin més de 200 persones.


Us animo a ser protagonistes del nostre present i futur!


alternativabg@gmail.com

dilluns, de febrer 22

Calçotada Independentista del Baix Gaià


Dimecres darrer dia per apuntar-se a la Calçotada Independentista del Baix Gaià. Menjarem carn, llonganissa, cansalada, vi, aigua i, con no, calçots. El preu 15€. Podeu fer la confirmació enviant una correu a alternativabg@hotmail.com.


Visca la terra!

dimecres, de febrer 17

Malla XIII: Notícies TGN


Malla XIII: Diari de Tarragona


dilluns, de febrer 15

MALLA XIII: 270 signatures entregades




Entregades 270 signatures de veïns del barri de Clarà demanant que es conservi la zona verda de MALLA XIII

Avui dilluns, a les 12'30h, veïns del barri de Clara i membres d'ABG han lliurat, per registre municipal de l'Ajuntament de Torredembarra, 270 signatures reclamant que hi hagi consens polític suficient per evitar la desaparició de la zona verda de MALLA XIII, on està previst ubicar la quarta escola. També han estat rebuts per l'alcalde del consistori que s'ha compromès a intentar trobar una solució.

Alternativa Baix Gaià demana celeritat en trobar possibles noves ubicacions de la quarta escola. Ubicacions que haurien d'estar en terrenys d'equipaments del centre del municipi, fet que evitaria centenars de desplaçaments diaris dels nens i nenes, ja que la major part d'aquests viuen als nuclis cèntrics de Torredembarra.

MALLA XIII: Veïns del barri de Clarà i membres d’ABG lliuraran, avui dilluns, a l’Ajuntament de Torredembarra més de 200 signatures


Avui dilluns 15 de febrer, a les 12’30h, veïns del barri de Clarà i membres de l’Alternativa Baix Gaià entraran per el registre de l’ajuntament, les més de 200 signatures recollides al llarg la passada setmana, demanant que la zona verda de Malla XIII (Clarà) sigui respectada.

RECOLLIDA DE SIGNATURES
Els i les sotasignants volem manifestar el nostre rebuig a la modificació puntual del Pla General que converteix la zona verda de Malla XIII en zona d'equipaments. L'argument de l'Ajuntament de Torredembarra és la necessitat d'ubicar definitivament la nova escola, actualment instal·lada precàriament en un pàrquing proper a la zona esportiva. Considerem que eliminar la zona verda, qualsevol zona verda, és un frau per als ciutadans.

Compartim la necessitat d'ubicar definitivament la quarta escola, per poder oferir un servei de qualitat als estudiants, però considerem que aquesta nova instal·lació caldria ubicar-la en els espais d'equipaments que, per llei, disposen els diferents plans parcials del municipi, mai restant les zones verdes existents.

Demanem a l'ajuntament, i al conjunt de les formacions polítiques, l’esforç i consens suficient per buscar la ubicació de la quarta escola, respectant la zona verda de Malla XIII i qualsevol altra zona verda del municipi.

diumenge, de febrer 14

MALLA XIII: Publicat a Tarragona21.cat

Més de 200 signatures per salvar un espai verd a Torredembarra

Els promotors, veïns i membres d'ABG, les presentaran dilluns a l'ajuntament

Redacció 13 de febrer de 2010

Veïns del barri de Clarà i membres d’Alternativa Baix Gaià (ABG) lliuraran el proper dilluns a l’Ajuntament de Torredembarra, més de 200 signatures de ciutadans que demanen que es respecti la zona verda de MALLA XIII, destinada a equipaments educatius.

Ajuntament Torredembarra
Façana de l'Ajuntament de Torredembarra
Redaccio

L’Ajuntament de Torredembarra va acordar fer una modificació puntual del Pla General, l’any 2008, per reconvertir la zona verda de Malla XIII en equipament amb l’objectiu d’ubicar la quarta escola –ABG va ser l’única organització política que va votar en contra-. El mes de juny de 2009 la Comissió d’Urbanisme de Tarragona va ratificar la decisió.

Les signatures donen suport al següen t manifest: "Els i les sotasignants volem manifestar el nostre rebuig a la modificació puntual del Pla General que converteix la zona verda de Malla XIII en zona d'equipaments. L'argument de l'Ajuntament de Torredembarra és la necessitat d'ubicar definitivament la nova escola, actualment instal·lada precàriament en un pàrquing proper a la zona esportiva. Considerem que eliminar la zona verda, qualsevol zona verda, és un frau per als ciutadans.

Compartim la necessitat d'ubicar definitivament la quarta escola, per poder oferir un servei de qualitat als estudiants, però considerem que aquesta nova instal·lació caldria ubicar-la en els espais d'equipaments que, per llei, disposen els diferents plans parcials del municipi, mai restant les zones verdes existents.

Demanem a l'ajuntament, i al conjunt de les formacions polítiques, l’esforç i consens suficient per buscar la ubicació de la quarta escola, respectant la zona verda de Malla XIII i qualsevol altra zona verda del municipi".

dissabte, de febrer 13

MALLA XII: Publicat a delCamp.cat

Veïns de Torredembarra recullen signatures per conservar una zona verda de Clarà

El consistori pretén construir en aquesta zona la quarta escola

Sergi ZC - Torredembarra (Tarragonès)
12 de febrer de 2010
Al centre de la imatge, els dos regidors d'ABG a l'Ajuntament de Torredembarra
Al centre de la imatge, els dos regidors d'ABG a l'Ajuntament de Torredembarra
delCamp.cat

Veïns de la zona verda de Malla XII (Clarà), a Torredembarra, i el grup municipal d'Alterntiva Baix Gaià (ABG), iniciaran una recollida de signatures per aturar el projecte aprovat pel consistori que pretén convertir aquesta zona en un espai d'equipaments, amb l'objectiu de construir-hi la quarta escola. Recordem que el Ple de Torredembarra va aprovar la modificació puntual de Pla General i seguidament fou ratificat per la Comissió d'Urbanisme de Tarragona el juny de 2009. L'únic partit que va votar-hi en contra fou precisament ABG, que argumentà "que calia respectar totes les zones verdes existents al municipi, i que la quarta escola es tenia que ubicar en terrenys d'equipaments cèntrics".

Tant veïns com ABG comparteixen amb l'Ajuntament la necessitat d'ubicar definitivament la quarta escola -la qual a hores d'ara està instal·lada en un pàrquing proper a la zona esportiva-, però opinen que "eliminar qualsevol zona verda, és un frau per als ciutadans".

Per tot això, el grup opositor demana que la nova instal·lació s'ubiqui "en els espais d'equipaments que, per llei, disposen els diferents plans parcials del municipi" per conservar així la zona verda de Malla XIII i qualsevol altra zona verda del municipi.

divendres, de febrer 12

MALLA XIII: Publicat al diari El Punt


Veïns de la Torre s'oposen al trasllat d'una zona verda al pla Muntanyans II

Veïns de Torredembarra han iniciat una recollida de signatures en contra d'un canvi urbanístic tramitat per l'Ajuntament de Torredembarra i ja aprovat per la comissió d'Urbanisme de Tarragona, que suposa l'eliminació de la zona verda existent al costat de l'IES Ramon de la Torre (al pla parcial la Malla XIII), que es trasllada al pla parcial Muntanyans II, on es permuta per una zona d'equipaments. Així, on ara hi ha una zona verda està prevista la construcció de l'edifici definitiu del CEIP Mirades, que ara funciona en mòduls prefabricats al pati del col·legi Antoni Roig.

Els veïns, que han rebut el suport de l'ABG (l'únic grup que va votar en contra d'aquest canvi urbanístic), consideren que eliminar una zona verda de la qual ja gaudeixen és «un frau per als ciutadans», i reclamen als grups municipals que consensuïn una altra ubicació per a la quarta escola del municipi sense necessitat d'eliminar espais d'aquests tipus.

En el l'últim ple, l'ABG ja va reclamar al govern local un replantejament d'aquest tràmit, que, a més, està pendent de la seva publicació oficial després que un promotor hagi presentat un recurs d'alçada contra la seva aprovació definitiva. Des de l'equip de govern es va oferir la possibilitat de dialogar sobre el tema, tot i que van destacar les dificultats per trobar un altre solar adequat per construir l'escola en un espai «cèntric», com reclama l'ABG.

dimecres, de febrer 10

Veïns i veïnes de Clarà i ABG s'organitzen per demanar que es respecti la zona verda de MALLA XIII

RECOLLIDA DE SIGNATURES
Els i les sotasignants volem manifestar el nostre rebuig a la modificació puntual del Pla General que converteix la zona verda de Malla XIII en zona d'equipaments. L'argument de l'Ajuntament de Torredembarra és la necessitat d'ubicar definitivament la nova escola, actualment instal·lada precàriament en un pàrquing proper a la zona esportiva. Considerem que eliminar la zona verda, qualsevol zona verda, és un frau per als ciutadans.

Compartim la necessitat d'ubicar definitivament la quarta escola, per poder oferir un servei de qualitat als estudiants, però considerem que aquesta nova instal·lació caldria ubicar-la en els espais d'equipaments que, per llei, disposen els diferents plans parcials del municipi, mai restant les zones verdes existents.

Demanem a l'ajuntament, i al conjunt de les formacions polítiques, l’esforç i consens suficient per buscar la ubicació de la quarta escola, respectant la zona verda de Malla XIII i qualsevol altra zona verda del municipi.

dilluns, de febrer 8

Dimecres: Pla Territorial del Camp de Tarragona

IBI fraccionat, petits exemples de fer política municipal


La gent de l'Alternativa Baix Gaià continuem amb el full de ruta marcat. Una de les propostes que amb insistència hem defensat en els darrers mesos, fraccionar el pagament del rebut de l'IBI en tres rebuts, per ajudar a fer el pagament a les famílies, moltes d'elles afectades per la profunda crisi econòmica, enguany ja és una realitat. Això ha estat gràcies a la proposta i insistència de l'Alternativa Baix Gaià, però també gràcies al consens i suport de les forces polítiques torrenques.

dimecres, de febrer 3

"Romanços castellers", gràcies Lluís Solsona

Dins de la duresa del dia a dia i de les crítiques per les persones que estem fent política, de tant en tant arriba algun detall que et reconforta i t'anima a continuar. A principis de setmana em vaig trobar a l'ajuntament un sobre amb el meu nom, sense remitent, escrit a mà. Vaig pensar que seria un dels molts anònims que rebo al llarg de l'any de persones que defensen a ultrança règims passats i la unitat indivisible, per la gràcia de deu, d'un territori.

Però no!, de dins del sobre vaig extreure una publicació titulada “Romanços castellers”, editat per l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès. Un recull de romanços que parlen de castells i de tot un món tant arrelat a les nostres terres. Una publicació plena de sentiments, i es que l'autor és una persona estimada i respectada per molta gent, una persona que al llarg de la seva vida ha mostrat autèntica passió i estimació pel món casteller.


Gràcies Lluís Solsona, per la publicació... i per la dedicatòria!

dimarts, de febrer 2

Aigua, un dret



Aquests dies s'estan posant en contacte famílies que els han tallat el subministrament d'aigua als seus habitatges, famílies que estan patint cruelment els efectes de la crisi econòmica. Quedar-se sense feina i finalment sense subsidi fa que aquestes famílies no puguin assumir el pagament dels serveis bàsics, sense anomenar la possible pèrdua de l'habitatge si estan de lloguer o hipotecats fins a les celles.


Em consta que els ajuntaments estan fent un esforç per pal·liar, en certa mesura, aquesta dramàtica situació -ahir mateix vaig estar a Benestar Social de Torredembarra per a un cas concret de subministrament d'aigua- però també és cert que els ajuntaments els resultarà difícil poder assumir la situació durant massa temps.


En el cas de l'aigua em resulta insultant que empreses amb grans beneficis, puguin tindre l'estómac de tallar l'aigua a una família amb dificultats, empreses privades que tenen el servei en concessió i que al final de l'any surten a la premsa dient quants milions d'euros han guanyat i quants beneficis han repartit entre els seus directius.


L'accés a l'aigua és un dret universal de les persones, i les administracions no podem permetre que el capitalisme pugui utilitzar-la per fer rics a uns quants, l'aigua com a element que garanteix la vida ha de ser gestionada per l'administració, fent pagar el preu just i suficient per garantir un bon servei.


Aquests dies on el propietaris de l'aigua són capaços de deixar a les persones sense ella, reclamo una revolta contra aquestes empreses, una revolta contra la privatització d'un bé que ens pertany a tots, l'aigua.

dilluns, de febrer 1

Visita Marítima Nord

Dissabte vam estar visitant la Marítima Nord, vam parlar amb veïns, vam repartir el nostre butlletí i vam marxar amb un llistat de necessitats del barri. A les imatges, gent de l'ABG fent-se la foto de família, i una companya, veïna del barri, fent declaracions a la tele reclamant la millora del servei del transport públic, i la millora de l'enllumenat a la parada de l'autobús.

Una bona experiència.