dilluns, de juny 20

Els reglaments municipals de poca cosa serveixen, al menys a Torredembarra



Divendres vaig revisar la documentació del proper ple, la majoria dels punts són les delegacions d'alcaldia als regidors de l'equip de govern sorgit de les darreres eleccions. Destaca, i sobta, la proposta de fer els PLENS ORDINÀRIS un cop cada dos mesos. Una proposta encarada a treure's pressió del damunt el govern municipal.


El problema és que hi ha un reglament aprovat en sessió plenària de l'any 2003 que regula el funcionament de l'Ajuntament, incloent-hi la periodicitat de les sessions plenàries ordinàries. El REGLAMENT ORGÀNIC MUNICIPAL (ROM) diu en l'article 28, en el punt 1, que el Ple és celebrarà en sessió Ordinària com a mínim un cop al mes(...). Curiosament en la proposta escrita que es votarà dimarts, no fa esment de l'existència del ROM.


També em despista l'afirmació de l'alcalde Masagué la setmana passada, que s'agafarà al ROM per aplicar mesures com la prohibició als regidors de demanar informació directament a un funcionari, a partir d'ara s'haurà de fer per escrit, i en cinc dies es respondrà al regidor si es deixa veure la informació demanada.


Si el govern municipal (format per CIU+PP+GIT) considera que el ROM és l'eina vàlida per regular el funcionament polític de l'ajuntament, l'haurà d'aplicar en tots els àmbits. No val aplicar el que m'interessa, i el que no, doncs no.


M'hagués agradat que al ple de demà hi haguessin propostes per acostar la política a la ciutadania, però... “ese és otro cantar”