dimarts, de juny 14

PASSEM DEL DIÀLEG A L'EXIGÈNCIA

Discurs d'investidura de l'alcalde



Indignats a la Plaça del Castell



Aquest és el guió que vaig utilitzar dissabte en el Ple d'investidura.


PASSEM DEL DIÀLEG A L'EXIGÈNCIA


ECOLOGISME: continuarem treballant per Muntanyans II, ara que ningú en parla, tornarem a posar damunt de la taula una injustícia contra el territori.


JUSTICIA SOCIAL: treballarem per continuar proposant mesures que ajudin a millorar la qualitat de vida de les persones. Com a prioritats davant de la crisi, exigim estructurar els serveis socials, prioritzar l'accés a l'habitatge, etc.


MILLORAR EL SERVEI A LA CIUTADANIA: vam denunciar el deteriorament dels serveis municipals. És urgent millorar per ajudar a recuperar la confiança de la ciutadania.


DAVANT DE LA CRISI, REINVENTAR L'ECONOMIA: tot i els efectes negatius de la crisi, considerem que és un bon moment perquè Torredembarra es plantegi economies alternatives, com el desenvolupament de la zona industrial i el foment del cooperativisme. Tenim que deixar enrere els tòpics de la industria del totxo i del turisme com a única economia.


UN AJUNTAMENT COMPROMÉS AMB L'AUTODETERMINACIÓ DEL POBLE CATALÀ: considerem que el municipalisme ha de ser un eix vertebrador perquè Catalunya pugui exercir el legítim dret a l'autodeterminació. Una demanda social que va fer que centenars de municipis de la nació catalana organitzessin, a través del teixit associatiu, consultes populars.


MOVIMENT INDIGNAT: la crisi també ha fet reaccionar a una part de la ciutadania que reclama canvis en l'actual democràcia. Eliminar privilegis de la classe política, millorar els serveis, estalviar diners públics i participació de la ciutadania en les decisions de les administracions. Des de l'ABG, que compartim la majoria de les propostes dels INDIGNATS demanem dues coses:


PRIMER: que l'ajuntament de Torredembarra assumeixi com a seves les demandes i les apliqui immediatament.


SEGON: que a part de les exigències a les administracions i partits polítics, que la societat s'autoexigeixi un compromís per la transformació social. Cal un ferm compromís de la societat per a les transformacions, ja que la classe política no és més que un reflex de la mateixa societat.


INDIGNATS AMB EL RACISME: l'onada feixista i racista instal·lada a Europa, producte en certa manera pel sistema capitalista, ens preocupa. És compromís de l'ABG de combatre els tòpics que genera la dreta sobre la immigració.