dimarts, de novembre 21

El Baix Gaià en moviment


El Baix Gaià continua en moviment, els darrers caps de setmana hi ha hagut mobilitzacions per demanar, exigir, la recuperació del tram ferroviari Roda - Reus i per la creació d'una via verda. El proper cap de setmana és l'Assemblea de Joves del Baix Gaià qui ens convoca per continuar la lluita contra el pla urbanístic Muntanyans II. No ens podem quedar a casa!

el jovent en peu de guerra, per defensar la terra

...CAMPANYA CONTRA L'ESPECULACIÓ ORGANITZADA PER L'ASSEMBLEA DE JOVES DEL BAIX GAIÀ!

ACTES 1) BOTIFARRADA POPULAR Dissabte 26 de Novembre a les 13:00h - A la platja en front de Muntanyans II, amb l'actuació musical del grup de folk "TRES". Compra de tickets (5€: Botifarra, Pa amb tomàquet, vi) al Casal Popular l'Auca.

2) Acció

+informació a baix

3) COL·LOQUI INTERDISCIPLINARI SOBRE L'ESPECULACIÓ. Dimarts 5 de Desmebre a les 19:30h - Al casal popular l'Auca (Torredembarra c/ sta. Rosalia nº 12) Ponents:

-Pau Corbera (Economista)

-Pep Fortuny (Especialista en urbanisme)

-Carles Perdiguero (Advocat i membre de la Plataforma Salvem els Muntanyans) 4) MANIFESTACIÓ EN CONTRA DE MUNTANYANS II Dissabte 7 de Gener a les 12:00h - Al passeig marítim a l'alçada de l'estació de la renfe. Es caminarà fins a can bofill.

5) MANIFEST D’INICI DE CAMPANYA CONTRA L’ESPECULACIÓ

Aquest estiu, a mitja tarda al passeig, un grup de joves pujava al balcó d’una casa abandonada al passeig marítim, tot sorprenent una quantitat enorme de turistes que venen cada estiu a desconectar del seu medi habitual.

La pancarta que desplegaven aquests joves deia: La especulació no té límits, la nostra terra sí!. I és que ja fa dècades que la febre del ciment es va anar extenent per tots els Països Catalans. (...) Els de sempre, la dreta, els poderosos, van recolzar directament sent-ne ells o familiars seus els beneficiaris, amb la complicitat silenciosa del reformisme que s’autoanomena d’esquerres. Tots ells encarnen la Catalunya sola, esparracada i muda que sembla no tenir res a dir per molt que se la maltracti. (...) Conscients que la vivenda és potser un dels problemes més grans que té la nostra societat, l’Assemblea de Joves del Baix Gaià hem decidit endegar una campanya de conscienciació social respecte els pros i contres de la construcció, la qual, es centrarà en l’esglaó mafiós de la perillosa economia de la construcció: l’especulació. Com tots sabeu, un pagés produeix enciams tomàquets, un paleta produeix cases, són oficis honrats, però també és per tots sabut que en una societat, en un zoològic hi ha molts tipus d’animals, també hi ha paràsits: els especuladors, els quals no produeixen res, no contribueixen en res i no canviaran si no se’ls
paren els peus.(...) Nosaltres, l’AJBG, volem dir-ho amb veu alta: PROU ESPECULACIÓ! I per això volem contribuir a que tothom vegi que aquest és un problema de tots: és un robatori legal al poble.(...)
Instem a tota la gent del poble que s’estimi la Torre, o els paratges naturals o el tema de la vivenda a participar en els actes que organitzarem des de l’Assemblea de Joves del Baix Gaià. Una assemblea amb una clara vocació política però sens dubte apartidista. (...) Per això us demanem que participeu activament a tots els actes de la Campanya contra l’especulació que se centrarà en l’actual lluita contra la construcció a Muntanyans II. Hem de retirar els nostres estalvis de Caja General de Ahorros de Granada –la qual és màxima accionista de la promotora-, també farem una xerrada per explicar l’actualitat de Muntanyans i què és l’especulació, farem un dinar popular al terreny on volen construïr i finalitzarem els actes amb una manifestació que hem d ‘aconseguir per tercer cop que sigui multitudinària.

SOLS EL POBLE SALVA AL POBLE! FORA ESPECULADORS! NO A MUNTANYANS II! 6) PAMFLET CONTRA CAJA GRANADA CAJA DE GRANADA TRINXA EL TERRITORI ¡NO HI COL·LABORIS!

Com potser vostè estarà ja informat a través dels mitjans de comunicació de masses, a Torredembarra es vol construir una urbanització de 550 vivendes al costat dels Muntanyans, també coneguts com les dunes dels Salats: la 4a zona humida més important del Principat i l'únic espai en centenars de quilòmetres on poden parar les aus, essent la única zona humida que es “conserva” entre el Delta del Llobregat i l’Ebre. Aquesta urbanització, la qual s'anomenarà “El Oasis” aïllaria biològicament la zona protegida destruint i simplificant el seu ecosistema. Per altra banda la zona on es vol construir “El Oasis” anomenada Muntanyans II es inundable, prova d’això és que s'han inventat la categoria de carrer-riera, un tipus de carrer que no existeix en cap manual urbanístic i en el qual ningú de nosaltres amb coneixement hi voldria viure.

La promotora anomenada "Vegas de Guadaira" que s'encarrega de comprar els terrenys i llogar la constructora té com a màxima accionista a la "Caja General de Ahorros de Granada". Ja fa temps Greenpeace i la SEO (Societat espanyola d'Ornitologia) van informar pertinentment a la "Caja General de Ahorros de Granada" a través d'un informe tècnic anomenat "Destrucción a toda costa" on la zona on es vol construïr Muntanyans II constava com a punt negre d'inundabilitat. Per tots aquests motius, diem NO a la construcció de "El Oasis-MuntanyansII".

La actitud de la "Caja General de Ahorros de Granada" recorda a moltes altres caixes que a la seva terra van d'ecologistes i llavors se'n van molt lluny a forrar-se amb el ciment, tot destruint els millors paratges naturals. Instem al lector del pamflet a no col·laborar activament amb "Caja General de Ahorros de Granada". ¡Retirem-ne els nostres estalvis i fem-los-hi saber el motiu!

¡PROU AGRESSIONS AL TERRITORI!


Assemblea de Joves del Baix Gaià 27-11-2006