dimarts, d’octubre 9

Muntanyans II, el joc dels despropòsits


CIU ha portat a debat al Parlament de Catalunya una moció on es demana aturar Muntanyans II, partit que actualment està a l'oposició al Parlament i a l'oposició a l'Ajuntament de Torredembarra, vull recordar que l'equip de govern del 2004 tenia un alcalde de CIU, el mateix govern que va “amenaçar” amb les conseqüències jurídiques que podríem tenir els regidors que votéssim en contra, resultat dels vots, 16 a favor de l'aprovació inicial i un en contra, el del regidor de l'ABG, assumint la responsabilitat d'haver d'anar als jutjats.
A partir d'aquell moment passen moltes coses, fins a data d'avui, els mateixos que ens van dir que podríem anar als jutjats, ara presenten una moció al Parlament per salvar Muntanyans II, sense entonar cap “mea culpa”.



Arribats fins aquí, hi han persones que, després d'haver protegit durant aquests tres anys de lluita, el doble discurs i actitud d'ERC, votant constantment a favor de tirar endavant el projecte urbanístic, i després participant en les manifestacions en contra del seu propi vot als plens, ara carreguen contra ICV. Demanen coherència al partit, jo hem pregunto quina es la coherència que hem tenir, la d'ERC?. Es curios que se'ns demani coherència a ICV... i ara a ERC (es un petit avenç davant l'evidència), i que es deixin per pressionar al PSC.



Durant aquests tres anys hi ha hagut un interès “especial” per responsabilitzar al Departament de Medi Ambient de no trobar un solució, desviant el conflicte cap a ICV, obviant que el PSC es qui controla i gestiona el Govern de l'Ajuntament de Torredembarra i que el PSC es qui gestiona el Departament de Política Territorial, entitats que son les que decideixen si es fa, o no, una urbanització.



Cal recordar, per enèsima vegada, el cas de Vilanova i la Geltrú, un cas similar que es va poder solventar gràcies a l'actitud del mateix ajuntament, cas que demostra que la pressió ha de recaure cap als autèntics responsables de la situació i dels que disposen de les eines per desenredar el conflicte, l'Ajuntament de Torredembarra i el Departament de Política Territorial.
Per cert, vull recordar que a nivell local no estem al govern, per que ens vam comprometre en la campanya electoral, a no participar en un govern on el seu alcalde fos favorable a no fer res per salvar Muntanyans II, (entre d'altres motius) compromís també assumit públicament per la resta de formacions polítiques.



Ah, i quedi clar que Suñé no decideix. Tant de bo!