divendres, d’octubre 19

Muntanyans II, pancartes i la meva opinió. En resposta a en Jordi Pla



Primer de tot, dir-te que soc lector habitual del teu blog, dit això, també dir-te que respecto les teves opinions, malgrat que hi ha cops, força cops, que no comparteixo la teva lectura dels fets polítics torrencs.
Afortunadament sé que hi ha persones que pensen diferent als meus posicionaments i del col·lectiu que jo represento, de fet del cens de 10.000 persones amb dret a vot a Torredembarra, ens va votar 496 persones, i dels ciutadans que van acudir a les urnes, representem el 9%, la resta, el 91% va optar per votar a altres opcions polítiques. Dic això, perquè precisament el nostre objectiu no és agradar a tothom, sino poder defensar les conviccions de l'assemblea de l'ABG amb plena llibertat, dins dels criteris de la justícia social i de la defensa del territori.
Referent a la defensa de la dignitat del territori permetent actes il·legals, considero que desplegar una pancarta, sempre i quan no s'amenaci la integritat de les persones, és un acte de llibertat d'expressió, la llibertat que disposen els ciutadans, en aquest cas, per mostrar el rebuig al Pla Parcial Muntanyans II. Seguint parlant d'il·legalitats, he de considerar que quan les lleis franquistes no permetien altres llibertats, com el dret a la manifestació, tu també deuries criticar al que es manifestava al carrer per els seus drets sindicals, nacionals, etc, amb la senzilla raó que la llei de llavors no permetia als ciutadans a manifestar-se. He de entendre que amb el teu posicionament estàs a favor del tancament dels repetidors de TV3 al país Valencià, perquè segons la llei, la llei de l'actual democràcia, TV3 no pot ser vista per els valencians, i he de entendre amb teu posicionament que estas d'acord amb la multa de 300.000 euros imposada als companys i companyes valencians que han imcomplert la llei.
Referent a la meva suposada demagògia, et diré que en el tema de Muntanyans II hem utilitzat tots els recursos possibles per convèncer a l'Ajuntament de Torredembarra, sobretot al PSC, que si tenien voluntat política, es podrien trobar solucions, fet que no ha passat. Aquest dimarts vaig tenir una reunió amb el que va ser regidor d'urbanisme de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, regidor que va gestionar la rectificació i eliminació d'un pla parcial consolidat, ja estaven el carrers fets, situat a la platja llarga. Aquell equip de govern va tindre la capacitat d'escoltar la veu d'una part de la ciutadania que reclamava salvar la Platja Llarga de Vilanova, un equip de Govern que no va esperar a sentir-se pressionat a través de manifestacions, ni desplegament de pancartes i ni de mocions als plens. Aquest regidor, i el seu equip de govern, també van ser titllats de demagògics, acusats d'anar en contra de la propietat privada... I finalment, després de dos anys de treball, van aconseguir aturar el pla parcial, amb l'intervenció del Govern de la Generalitat.
Aviat podrem sentir i escoltar, espero que puguis assistir-hi, aquesta història al nostre municipi, els he convidat a que vinguin a Torredembarra a explicar, com un bon dia un Ajuntament va escoltar la veu d'una part dels seus ciutadans i van aturar un pla parcial, molt similar al de Muntanyans II... T'anomeno.