divendres, d’abril 11

Comunicat de premsa d'ICV TarragonaICV Tarragona creu que la ciutat no està en condicions de cedir aigua a Barcelona perquè no té excedents. La formació ecosocialista recorda que Tarragona és deficitària, perquè s’abasteix d’aigua del minitransvasament


Qualsevol cessió d’aigua s’hauria de justificar només si és amb caràcter excepcional per a evitar el desabastiment d’àrees densament poblades i s’ha de limitar únicament al període d’excepcionalitat. Aquestes mesures han d’anar sempre lligades a una política correcta d’estalvi i gestió d’aigua a l’àrea metropolitana. L’aigua no és una mercaderia sinó que és per atendre una necessitat bàsica de la població. Qualsevol cessió d’aigua ha de ser exclusivament per a ús de boca. El poder públic ha de garantir que es compleixi la condició anterior, ha de ser qui tingui el control absolut de la distribució.


ICV Tarragona creu que la nova cultura de l’aigua ha de significar el creixement sostenible de tots els territoris, sense crear desequilibris entre ells.