dimarts, d’abril 22

Gràcies Mar


Lluís Sunyé. Dos dits de seny....

Vaig conèixer a Lluís Suñé a Torredembarra una tarda nadalenca tot acompanyant la família política del meu germà en un bar que ell regentava , l'Auca. (desconec el que fa ara) Em va semblar un noi trempat i engrescador.


Més tard el vaig tenir de convidat en una tertúlia que dirigia a Onda Rambla. Ell i més regidors que gestionaven l'àrea de Medi ambient en els seus municipis vam posar sobre la taula diferents punts d'interès. Aquell dia em va donar entendre que realment n'estava convençut del que defensava.


Havent acabat la tertúlia el vaig portar a la seva vila. Pel trajecte vam tenir temps de parlar una bona estona, i la única conclusió que vaig treure d'aquells moments va ser que era una persona legal. D'aquells polítics que diuen el que creuen i lluiten per els seus objectius.


En la darrera campanya del 9-M, el vaig poder escoltar en algunes tertúlies. Sincerament li vaig fer poc seguiment. En alguns minuts el vaig trobar realment encertat i en altres poc.


En els minuts de" poc encertat" em va semblar com sí del que parlaven els seus companys d'altres partits, tot venent el propi programa, no anava amb ell. Dit d'un altre manera, el vaig trobar una mica "pasota".


I el vaig veure encertat quan parlava d'allò que realment n'estava convençut del seu moviment polític. Amb bons arguments i material que feia callar a més d'un altre formació.
Els que aneu seguint aquest diari ja sabeu que no sóc una persona de tirar floretes a ICV, però si cal fer un parèntesis és fa, i avui el candidat dels Verds s'ho ha guanyat amb el seu article "Ànims, companyes i companys de l'Ebre! " .


Ho deia no fa gaires dies que en la política no tot si val. Quan una persona ha dit de manera ferma quins eren els projectes del seu partit, els ha defensat per tot el territori, ha donat la cara i els minuts de la seva vida explicant per activa i per pasiva allò que realment creu, no es pot aixecar un bon dia i fer veure que no escolta res.


Al 18 d'abril, en Lluís Suñé diu en el seu bloc diu:


"El Conseller Baltasar insta a ICV de les Terres de l'Ebre a que marxin del partit... Aquest es el titular d'ahir i d'avui. Jo tinc que preguntar al Conseller fins on vol arribar amb tot el que està passant. El Conseller avui és el principal responsable de que s'acusi a ICV de ser l'eco dels socialistes, donant suport incondicional al transvasament de l'Ebre." llegir tot l'article .


Sí senyor, em trec el barret. ICV pot treure millor o pitjors resultats a Catalunya, però a Tarragona i a les Terres de l'Ebre amb un número 1 com en Lluís els votants no li poden passar factura. Amb una carta políticament correcte diu el que ha de dir, i a la vegada fa allò de "oido cocina".


A vegades diuen que la primera impressió que tens d'una persona no és la bona. En el meu cas i parlant d'en Lluís Suñé, i tal i com he dit abans la meva primera impressió va ser de persona legal, ara i vull afegir " persona legal i de principis".


Reflexió: El meu pare sempre em dia: " més val quedar vermell una vegada, que groc per sempre".
L'enllaç de la Mar Roca