diumenge, de desembre 7

Trànsfugues no, gràcies!


La premsa es fa ressò d'una filtració sobre el cas del regidor d'ABG d'Altafulla que va marxar de l'organització i que ara governa amb el PSC, el PP i CIU. La filtració diu que Jano Francino no és un trànsfuga, perquè el seu vot no va ser determinant amb el canvi de govern. Mesos enrere vaig fer un article opinant sobre el tema del trasfuguisme, i deia que no hi ha cap llei que defineixi que és transfuguisme, així doncs, volia demostrar que la Comissió Antitransfuguisme de Madrid era poc útil per prendre decisions, -una perquè no hi ha llei on basar els criteris, i l'altre perquè la comissió està formada per representants de partits polítics, fet que fa que entre tots es tapin les misèries mútues-. En l'article que vaig escriure temps enrere també feia referència al fet que personalment penso que tant responsable era el regidor que deixava la disciplina del partit, com el partit que l'acceptava per formar un nou govern.


Cada cas de transfuguisme té les seves matitzacions, però la conseqüència final sempre és el mateix, el trànsfuga sempre acaba governant, mai es queda a l'oposició. Posem exemples propers:


ALTAFULLA: Regidor de l'ABG torna al govern amb el PSC, deixant a l'oposició ABG.


LA POBLA DE MONTORNÈS: Dos regidors del PSC tornen al govern amb CIU, deixant a l'oposició al PSC.


CONSTANTÍ: Regidor del PSC torna al govern amb ERC i CIU, deixant a l'oposició al PSC.


TORREDEMBARRA: Regidora del PSC torna al govern amb CIU, PP i grups independents, deixant a l'oposició al PSC.


Aquests quatre casos ens demostren que el trànsfuga no es queda a l'oposició, lluita per retornar al govern que sigui. Si us fixeu gairebé totes les forces polítiques han pactat amb un trànsfuga, això vol dir que tots ells, quan es reuneixen a Madrid per decidir quins són els casos de tranfuguisme, tots acaben protegint-se per no ser esquitxats per casos que també estan involucrats.


El principal error d'un partit polític és acceptar governar amb un regidor que ha marxat de la disciplina del partit al qual pertanyia, el trànsfuga no té el valor principal necessari per formar part d'un equip de govern, treballar conjuntament. El trànsfuga ja no té que explicar res a ningú, no té un grup de gent que li marqui el camí polític, un trànsfuga va per lliure.


Tinc clar que no formaré part, mai, d'un govern que s'aguanti pel suport d'un trànsfuga, però tampoc recolzaré a partits que governen amb el suport de trànsfugues. El que està passant en els nostres pobles considero que és obrir les portes a molts anys d'inestabilitats polítiques, i això, per els nostres pobles, no és bo. Em pregunto quin serà el futur polític d'aquests trànsfugues, s'integraran a les candidatures dels partits que han pactat?, muntaran el seu propi partit polític?, ai las!