dijous, de novembre 19

"BULOS" XINESOS


Davant de l'allau de “bulos” contra la comunitat xinesa, pel fet d'obrir comerços a Torredembarra, -i a petició de l'assemblea d'ABG- personalment he revisat expedients, i puc certificar que totes les botigues gestionades per la comunitat xinesa compleixen amb les obligacions administratives, idèntiques a comerços gestionats per persones d'altres orígens.


ELS “XINUS” NO PAGUEN LLICÈNCIA D'OBERTURA
La comunitat xinesa, com tots els ciutadans de Torredembarra i del món, paguen religiosament la llicència d'obertura.


ELS “XINUS” NO PAGUEN IMPOSTOS A L'AJUNTAMENT DURANT UN ANY
L'única taxa directe a l'ajuntament és la d'escombraries. L'ordenança municipal no contempla cap bonificació cap aquesta comunitat ni cap altre. Si tens un comerç et toca pagar religiosament la taxa d'escombraries.


DARRERA ELS “XINUS” HI HA LA MAFIA
Darrera de moltes activitats pot haver-hi associacions il·lícites, que utilitzen activitats econòmiques per blanquejar diners. En els darrers anys ha estat el sector immobiliari el més implicat amb la “mafia”. És feina dels cossos policials detectar activitats il·licites.


EN LES BOTIGUES TREBALLA GENT SENSE PAPERS I CONTRACTE
Tot és possible, com d'altres activitats, no pel fet de ser xinesos tenen que ser il·legals. En tot cas és funció de l'administració de fer inspeccions periòdiques per controlar que es garanteixin els drets laborals -i humans- de les persones que hi treballen, en botigues xineses, latinoamericanes, catalanes, espanyoles, etc.