dilluns, de novembre 23

Estatut...

L'autor de la vinyeta és en FARO, publicat al Diari de Tarragona

Llegint el PAIS d'ahir i escoltant les reflexions dels polítics avui, em dona sota el nas que això de l'estatut no acabarà gaire bé per uns, i serà una gran alegria per d'altres. Es va confirmant que la retallada pot tocar els pilars del document, a part de treure del preàmbul allò de nació, drets històrics, etc. Sincerament considero que ens tenen ben agafats pels baixos, deixant en evidència sobretot a totes aquelles persones que han treballat per dotar al nou estatut de noves eines d'autogovern.


L'actitud del constitucional i de la majoria de partits espanyols -especialment el PP- estan donant la raó a aquells que defensen que l'única solució és la independència. Recordo un article d'un company d'ICV que deia que per aconseguir un estat federal calia que hi haguessin federalistes als dos costats (Catalunya i Espanya), però que avui pocs es veuen al altre costat, una situació que ens porta a molts catalans a pensar que Espanya no es creu, ni es creurà, el model federal, obligant a molts demòcrates catalans a caminar per la via de ruptura.


Des de que tenim la televisió digital, podem veure cada nit, en diferents cadenes, unes tertúlies polítiques que ratllen la dignitat de l'homo sàpiens. Uns personatges -suposadament intel·lectuals- que estan “xalant” com mai davant la situació surrealista i esperpèntica de l'estatut. I es que mentre en alguns llocs “se la pelen”, en d'altres -concretament a casa nostra- ens la casquen.