dilluns, de març 1

De moltes terres, de moltes llengües... un sol poble


Ahir vaig tindre el privilegi de ser una de les quatre veus que en representació de DECIDIM.CAT, va transmetre les valoracions de la jornada de consultes populars que es van fer en una vuitantena de municipis. El lloc escollit per aquesta organització de càrrecs electes dels Països Catalans, va ser la seu d'Òmnium Cultural a Barcelona.


Dades, nervis escènics, però també el plaer de compartir moments importants amb molta gent que, des dels seus municipis han treballat i continuen treballant per mantindre viva la flama de la llibertat.


Ahir també vam escoltar per part d'algun dirigent polític manifestar que les consultes són il·legals, i es que declarar il·legal una papereta i una urna... és com declarar il·legal la mateixa essència de la democràcia!.


Catalunya, un cop més ha demostrat que la via pacífica i democràtica forma part del seu tarannà com a poble, i seran aquestes vies les que resoldran qualsevol plantejament de noves possibles quotes d'autogovern.


Les consultes han internacionalitzat el debat que viu Catalunya, avui Catalunya ja no és tan sols el barça, molts ciutadans del món ja saben que el poble català continua treballant per ser el que sempre ha estat, un sol poble. Un sol poble cimentat per la diversitat, per la llibertat de culte, de pensament i per la llibertat individual.


De moltes terres, de moltes llengües... un sol poble