dimarts, d’agost 10

Falques publicitàries a ràdio Ona la Torre


Un dels grans privilegis de disposar d'una emissora de ràdio municipal és la proximitat, sigui per la informació, sigui perquè moltes de les persones que fan els programes les coneixes. Ahir mateix escoltava el programa “Torredembarra Misteriosa” i sense entrar massa en el contingut, senzillament perquè no tinc cap creença en esperits superiors, em feia gràcia escoltar la veu d'en Miqui, un bon personatge, entrevistant al Txus, sobre la casa del casc antic “Cal Graciet” on té el seu nou local de restauració. Una casa que segons explicaven hi havien esperits... fa molts anys, es clar!

Si no fos per aquesta proximitat i el treball, absolutament altruista, d'aquests veïns i veïnes de Torredembarra que per primera vegada fan ràdio, les ràdios locals no tindrien massa raó d'existir.

Dit això, penso que la ràdio municipal ha de donar un pas endavant el més aviat possible, inserir falques publicitàries. Ja ho vam demanar fa uns mesos en una sessió plenària, però de moment no veiem cap gest que ajudi a preveure que això serà aviat. Inserir falques publicitàries té dues avantatges, la primera és que ajuda a l'emissora local a autofinançar-se, pensem que actualment el cost de la ràdio es paga íntegrament amb diners públics, i que possiblement sigui l'única emissora pública del país que no té ingressos per publicitat.

Un altre punt positiu és l'ajuda a la promoció del comerç local, de fet ahir vaig provar d'escoltar la ràdio d'Altafulla, i en una hora van sortir falques de 6 negocis de Torredembarra. Aquest fet demostra que el comerç local té necessitat de promocionar-se. Perquè no fer-ho a través de la ràdio municipal Ona la Torre?