dijous, d’agost 12

L'Ajuntament de Torredembarra ha de retornar a l'estat 316.817,35 €

Imatge: Diari El Punt (clica damunt damunt de la imatge)


Ho havíem dit per activa i passiva, estem en una de les pitjors crisis econòmiques. Un crisi que no es veu el seu final, és més, si fem cas dels economistes, estem encara lluny de restablir una certa normalitat econòmica.

Un situació que ha fet que moltes famílies no tinguin ingressos, perquè tots els membres estan sense feina i amb el subsidi exhaurit. Aquest fet fa que el grau de morositat de les obligacions fiscals cada dia augmenti, amb el lògic argument que primer és garantir un plat a taula per a la família, que pagar l'IBI.

Em reitero, ho havíem dit per activa i passiva, estem en una de les pitjors crisis econòmiques, les arques municipals han tingut una dependència gairebé exclusiva, dels ingressos obtinguts de la construcció, una activitat econòmica que ha desaparegut i no per art de màgia.

I ara què?, fa tres anys ja vam demanar austeritat en la despesa, limitacions en demanar crèdits (els justos i imprescindibles), però llavors, com avui, se'ns riuen a la cara. Inclús tenim que aguantar escoltant que aquesta situació no durarà tota la vida, i que l'economia de la construcció retornarà, i llavors tot tornarà a ser igual.

De moment, agradi o no, a partir de l'any que ve, Torredembarra haurà de començar a retornar els més de 30 milions d'euros de crèdits, si els números no em fallen el 2011 farem un primer pagament d'1,5 milions, el 2012 prop de 2 milions... i així fins arribar als 30 milions que tenim de crèdits.

Als anys 70 -fins a mitjans del 80- s'escoltaven sirenes de fàbriques que convidaven a l'entrada i sortida dels treballadors, aquestes sirenes es van anar apagant, sobretot per les dificultats que posava el consistori. L'objectiu era potenciar una nova indústria, el turisme. I així ens va, hem viscut de la construcció i del turisme, hem destruït altres vies de dinamització econòmica, vivim la pitjor crisi d'aquesta democràcia i a sobre aquest ajuntament encara té l'esperança que la bonança econòmica retornarà per si sola.

A tot això cal afegir el que diu el títol de post, ara l'estat reclama als ajuntaments la diferència, del que paguem i rebem, de l'any 2008, en el cas del nostre poble és de 316.817,35 €.

Ens convocaran algun dia als portaveus dels partits polítics, per analitzar la delicada situació financera de l'ajuntament, i del conjunt del municipi?, esperarem a que tot s'arregli esperant algun miracle?.

Per començar cal reduir la despesa municipal, algú ens acompanya en aquesta lluita?