dilluns, de setembre 20

Gestió pública, l'aigua un dret!


El darrer ple va reflectir el caos polític que viu Torredembarra, un govern en minoria que avança ensopegant constantment, incapaç de consensuar rés amb els partits de l'oposició i a sobre, incapaç d'acabar les obres públiques començades.

Aquest ple l'hem vist inundada de mocions, la majoria demanant comissions de treball. Comissions que, si seguim les estadístiques d'assistència, serem molt pocs els regidors i regidores que garantirem l'assistència.

Es nota que estem a vuit mesos de les eleccions, al ple em van acusar de fer un míting amb el punt de la sentència de l'aigua. Però aquesta acusació no es nova, sempre que trenquem els esquemes del políticament correcte se'ns acusa de fer actes propagandístics.

Però amb el tema de l'aigua dia que passa, el temps ens dona encara més la raó. Els interessos econòmics que genera una contracte d'aquest tipus fan que les empreses que participen en el concurs utilitzin mètodes poc convencionals per assolir l'objectiu de guanyar, com fins i tot aconseguint que un jutge aturi un acte sobirà com és un ple municipal.

I dic que ens dona la raó, perquè passen els anys i aquest contracte continua als tribunals, mentrestant a Torredembarra continuem amb una xarxa de clavegueram i d'abastament de mitjans dels anys 60, amb fortes pèrdues d'aigües a la xarxa, amb una escandalosa factura de 36 m3 obligatoris de consum, quan les famílies tenen una mitjana de consum d'entre 8 i 12 m3.

Un contracte que calcula els consums del futur en funció a una previsió de creixement demogràfic, un contracte que diu que si no s'arriba als beneficis establerts, l'ajuntament assumirà les pèrdues de l'empresa.

Un dels arguments més forts per privatitzar el servei són els 12 milions d'euros que l'empresa haurà d'invertir. 12 milions que es venen com un “regal” al municipi. Algú ha vist mai una empresa regalant diners?. L'empresa no dona 12 milions, en tot cas els avança, per recuperar-los, amb escreixos, en el futur.

Continuarem defensant la gestió pública de l'aigua, una gestió que ajudaria a reduir el cost de la factura, que fomentaria l'estalvi del consum, que generaria llocs de treball, que donaria beneficis econòmics al municipi i que no tallaria el subministrament de l'aigua a aquelles famílies que no poden pagar-la pels efectes de la crisi (avui a Torredembarra són moltes les famílies sense aigua casa).