dilluns, de setembre 6

A Torredembarra, iniciem la temporada del "ja veurem"

Imatge del Ball parlat dels Diables de Torredembarra


Iniciem curs polític, a nivell nacional les eleccions al Parlament de Catalunya, la crisi i el creixement sociològic de l'independentisme marquen l'agenda. A nivell estatal ETA anuncia que no vol continuar amb la lluita armada (esperem que sigui per sempre), i el ministre de “treball”, el senyor Corbacho, ens amenaça en que es vol presentar a les eleccions catalanes (deu meu, que hem fet els catalans per merèixer-nos això) i a nivell local s'inicia la temporada del “ja veurem”. Dic ja veurem, perquè hores d'ara tot és una incògnita.

Ara fa un mes vam entrar un recurs de reposició per demanar que es repetís la votació del pressupost del 2010, avui ja acabat el termini per convocar un ple extraordinari per votar el recurs, un pas obligatori segons la Llei de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú. Malgrat les lleis, les normatives i el respecte als regidors de la corporació, ni ple convocat, ni resposta. Tant sols silenci.

La setmana passada vaig fer consulta al secretari accidental, el titular estava de vacances, i em comunica que a secretaria no tenen constància de res, ni del recurs, ni del possible informe, ni de la convocatòria del ple.

Aquesta actitud m'obliga a anar a la justícia ordinària par presentar un contenciós, i a part prendre mesures polítiques davant d'una actitud deslleial cap a una organització política que va apostar per una estabilitat política, aportant suports en moments puntuals per garantir la governabilitat del municipi fins a les properes eleccions municipals.

Els regidors de l'ABG hem perdut la confiança cap a un alcalde que ens ha fet una jugada “política” que ens ha perjudicat, i que ha donat ales i oxigen als nostres rivals polítics.

Ens dol que utilitzi el tema de l'escorxador com a arma electoralista contra l'ABG. Ho dic perquè he pogut contrastar durant aquest dies de Festa Major la informació que l'alcalde va dir a la Colla Castellera Nois de Torre, que l'escorxador no tiraria endavant per culpa “del partit de Lluís Suñé”.

Entenc que aquests actes de l'alcalde, i de CIU, és una clara estratègia de desgast contra l'ABG. Un fet que es tot un honor rebre aquests atacs, ja que la lectura que puc fer de moment és que l'ABG ha crescut socialment, i que aquest atacs l'únic que fan és cohesionar el grup, així com ampliar els suports externs.

I finalment un darrer apunt, aquest mes d'agost ha estat molt bellugadís en termes polítics, fins hi tot i han hagut propostes de representar a altres sigles polítiques en les properes eleccions municipals. I es que ja hi ha una primera enquesta, pagada per un partit polític des de Barcelona, que corrobora que l'ABG s'ha implantat amb força i pot tindre un creixement electoral important.