dimecres, de setembre 24

Declaracions i Muntanyans II


Ahir vaig estar treballant a Barcelona, temes d’organització interna d’EPM m’havien xuclat part del dia, pluja al carrer i cigarros fumats d’amagat al terrat... telefonades, sobretot relacionades amb Muntanyans II, sembla que la cosa es belluga, serà cosa, potser de la humitat, però la consciència que calen solucions sembla que s’està imposant.

Arribo a Torredembarra, força satisfet per la feina feta i per les noticies de Muntanyans II, però rebo una trucada, a la tarda-vespre, és d’un company d’ICV... em pregunta si he llegit el Diari de Tarragona, li dic que no, que he estat fora de Torredembarra tot el dia. Em diu que surt l’alcalde de Torredembarra fent declaracions sobre Muntanyans II, i que no son bones.

Entro a internet, la versió on line del Diari de Tarragona està poc actualitzada (enrere queden els anys que podies consultar gairebé totes les noticies), esperaré a l’endemà a fer el cafè en algun bar i poder veure la noticia, encara plou i es fa fosc.

Aquest matí he vist el diari i es confirmaven els temors, l’alcalde de Torredembarra insisteix que el Govern de la Generalitat no farà rés per solucionar Muntanyans II. Es el tercer cop que l’alcalde, en Daniel Masagué (CIU), surt dient el mateix. El primer cop dimarts de la setmana passada, que per cert no plovia, representants del govern local i dels partits de l’oposició varem participar en una reunió al Dep. de Política Territorial, amb la presència activa de la Directora de Medi Natural, la companya Núria Buenaventura (ICV) i del Director de Política Territorial el Sr. Jordi Solà (PSC).

En aquella reunió van sortir temes com INCASOL, els 10 milions d’euros dels pressupostos de l’estat, i de les possibles solucions a Muntanyans II, personalment, i sobretot entenent que la situació no es fàcil, vaig sortir content de la reunió. Ens havíem repartit els deures, i estàvem pendents de futures reunions.

La sorpresa van ser les declaracions de l’alcalde a alguns mitjans de comunicació, quan diu sentir-se decebut de la reunió. Vaig voler pensar en positiu, i vaig pensar reunir-me amb ell per demanar-li que no faci massa declaracions a la premsa i que porti el tema dels contactes i de les possibles negociacions amb una certa intimitat, per no crear falses expectatives, i per que les declaracions no puguin crear ambients no desitjats.

Però dijous teníem ple, i per segon cop l’alcalde va tornar a explicar públicament que la reunió no va anar bé, i un cop més va dir que el Govern no té cap voluntat de col•laborar. I finalment ahir el Diari de Tarragona tornava a publicar declaracions de l’alcalde amb el mateix sentit.

Començo a tindre tot un seguit de dubtes davant la voluntat de CIU de salvar Muntanyans II, per què Masagué insisteix a donar missatges negatius, d’un procés que ni tan sols a començat?, tot el govern local comparteix la seva postura?, la regidora d’Urbanisme (l’AGRUPACIÓ) ha donat serioses mostres per salvar Muntanyans II, i nosaltres estarem al seu costat mentre realment hi hagi ganes de buscar solucions, però amb les declaracions de l’alcalde, realment CIU en té ganes?.

Aquest matí més trucades i una reunió urgent per salvar Muntanyans II, una possible solució es belluga... Per cert, ara mateix no plou i surt el sol.