dijous, de desembre 18

Escorxador, Centre Cívic



Quan donem tombs pel nostre país veiem com els pobles, viles i ciutats catalans han dedicat temps i diners per recuperar el seu propi patrimoni històric. Ho fan amb orgull, els hi donen funcionalitat per les necessitats del segle XXI, però Torredembarra ha estat, i és, diferent, sempre diferent.

Torredembarra ha deixat perdre desenes d'edificis històrics, desdibuixant els nostres orígens com a poble. Mentre d'altres pobles van lluitar per refermar el seu propi caràcter, els torrencs hem anat renunciant al paisatge urbanístic històric. Ara estem davant d'una nova situació, l'Escorxador. Que fer amb l'Escorxador, quins us li podem donar, d'on treiem els diners per que no s'enfonsi l'antic Escorxador del municipi...?

Durant anys des de l'Ajuntament s'ha mirat cap a els barris i urbanitzacions de nova creació, cal recordar el Casal de la Marítima, edifici que estem contents que hi sigui, però... i el Barri Vell de Torredembarra, la Torredembarra de dins la muralla?, es mereix la Torredembarra de sempre poder disposar d'un edifici on els torrencs puguem compartir espai i temps per regenerar el caràcter torrenc?

Es per això que ABG proposa la necessitat de prioritzar la recuperació de l'antic Escorxador com a Centre Cívic, adequat a les necessitats de les entitats de la torre, tant culturals com socials, un espai on puguem impulsar el fet de ser i sentir-se de la torre.

El govern central ha impulsat una injecció de diners per fomentar l'ocupació laboral a través de l'obra pública, Torredembarra si presenta un projecte abans del 20 de gener podrà disposar de 2'5 milions d'euros per poder fer una obra pública, l'Assemblea d'Alternativa Baix Gaià ho té clar, volem el Centre Cívic i Ocupacional l'Escorxador.

No podem perdre aquesta oportunitat!