dimarts, de febrer 5

Arriben les eleccions, arriben les il.legalitzacions



Des de l'estat de dret tot està a punt per deixar sense referent polític, al menys al 20% de la població basca. Primer va ser la premsa escrita, després Batasuna, després les herrikos i ara dos partits polítics més. Mentre, els bisbes insisteixen en què les solucions dialogades són pecat, justificant que s'utilitzi la violència per resoldre un conflicte que dura ja masses anys. S'ha de condemnar la violència, la mort, vingui d'on vingui, però també condemno suprimir la veu d'una part d'un poble que reclama un nou horitzó polític pels seus territoris.


L'aparell de l'estat no en té prou amb il.legalitzar partits polítics, també condemna al expresident de la cambra basca, Jose Maria Atutxa, per no fer cas a la justícia espanyola de disoldre el grup parlamentari abertzale... Aquest any, és l'any de la consulta proposada i defensada pel Govern Basc, molt em temo que mani qui mani a Madrid, intentarà que no es faci, i molt em temo que el president dels bascos, Ibarretxe, s'haurà d'enfrontar a la justícia espanyola per desobeïr l'ordre de negar la veu del poble basc.


A Catalunya tenim un president que va ser assassinat per la justícia espanyola, 68 anys després podríem veure com el president dels bascos va a la presó per donar la veu als seus ciutadans.