dissabte, d’octubre 17

Publicat al Diari El Punt - Ordenaces Fiscals 2010


L'Ajuntament de Torredembarra aprova la congelació de les ordenances fiscals pel 2010


17/10/09 02:00 - Torredembarra -

El ple de l'Ajuntament de Torredembarra celebrat dijous al vespre va aprovar amb els vots a favor de CiU, el PSC i ERC la congelació de les ordenances fiscals pel 2010 amb l'objectiu de no incrementar la pressió fiscal. Amb la congelació, però, no es modifiquen les tarifes, com ara l'IBI o l'ICIO. Sobre la taxa de recollida d'escombraries es preveia introduir una bonificació del 25% als veïns del nucli antic que participen en la recollida porta a porta i que separin correctament les escombraries. No obstant això, l'alcalde Daniel Masagué va detallar ahir que els tècnics van recomanar que s'ajornés la decisió per la complexitat de dur a terme aquesta iniciativa. Per això, assegura: «Buscarem altres solucions.» A més, també es van ajornar per a un altre ple les bonificacions per l'obertura de nous establiments.


Pel que fa a l'IBI es manté la bonificació del 50% per a les famílies nombroses i per als habitatges de protecció oficial, i pel que fa a la rehabilitació de façanes i habitatges de més de deu anys d'antiguitat que vulguin eliminar barreres arquitectòniques, es va aprovar una bonificació del 50%, a la qual es poden acollir el 60% del nucli antic.


L'abstenció d'ABG-EPM


Tot i l'aprovació de la majoria de grups municipals (CiU, PSC i ERC), ABG-EPM de Torredembarra va abstenir-se perquè no estava d'acord amb alguns dels punts de les ordenances. El punt de batalla més important és la congelació, que ABG-EPM considera insuficient, ja que proposaven que s'apliqui la tendència que marca l'IPC, que a la demarcació de Tarragona era del -1% al mes d'agost. De fet, el torn de precs i preguntes va ser extens, fins a fer acabar el ple a la mitjanit. Pel que fa a l'IBI, l'Alternativa Baix Gaià proposava que es pogués fraccionar fins a dotze vegades, ja que asseguren que «reduiria la morositat prevista per l'any vinent». Per l'oposició, l'Ajuntament ha tingut massa dependència econòmica de la construcció.