divendres, de febrer 12

MALLA XIII: Publicat al diari El Punt


Veïns de la Torre s'oposen al trasllat d'una zona verda al pla Muntanyans II

Veïns de Torredembarra han iniciat una recollida de signatures en contra d'un canvi urbanístic tramitat per l'Ajuntament de Torredembarra i ja aprovat per la comissió d'Urbanisme de Tarragona, que suposa l'eliminació de la zona verda existent al costat de l'IES Ramon de la Torre (al pla parcial la Malla XIII), que es trasllada al pla parcial Muntanyans II, on es permuta per una zona d'equipaments. Així, on ara hi ha una zona verda està prevista la construcció de l'edifici definitiu del CEIP Mirades, que ara funciona en mòduls prefabricats al pati del col·legi Antoni Roig.

Els veïns, que han rebut el suport de l'ABG (l'únic grup que va votar en contra d'aquest canvi urbanístic), consideren que eliminar una zona verda de la qual ja gaudeixen és «un frau per als ciutadans», i reclamen als grups municipals que consensuïn una altra ubicació per a la quarta escola del municipi sense necessitat d'eliminar espais d'aquests tipus.

En el l'últim ple, l'ABG ja va reclamar al govern local un replantejament d'aquest tràmit, que, a més, està pendent de la seva publicació oficial després que un promotor hagi presentat un recurs d'alçada contra la seva aprovació definitiva. Des de l'equip de govern es va oferir la possibilitat de dialogar sobre el tema, tot i que van destacar les dificultats per trobar un altre solar adequat per construir l'escola en un espai «cèntric», com reclama l'ABG.