dijous, de novembre 15

El Jueves, els Borbons i la llei de partits



Aquest dies que es parla de la separació d'una de les filles de la saga Borbònica, per que sembla ser que el colega de la princesa li van les festes de “alto standing”. Dies en que s'han fet públiques les despeses dels pressupostos de l'estat del 2008 per el manteniment de la família de sang blava, un bon grapat de milions d'euros de les butxaques del ciutadà, i dies en que s'ha fet famosa la frase de l'hereu de Felip V, el “tu te callas”, ha sortit la sentència de 3.000 euros per els dos dibuixants d´El Jueves per haver fet una portada on sortien el “príncipe i la princesa” fent el que fan tots els mortals... follant. Amb aquesta sentència ens volen fer memòria de que tenim que anar en compte, que la seva democràcia penalitzarà, multarà i empresonarà a tot aquell que qüestioni el paper dels Borbons.


Paral·lelament aquest cap de setmana un grup de feixistes assassinaven a Madrid a un jove antifeixista, un grup de feixistes que anaven a una manifestació racista i xenòfoba, amb el vistiplau i permís de l'Ajuntament de Madrid (PP).


Amb la llei de partits, llei feta estrictament pensant en la il.legalització del partit basc Batasuna, caldria que també s'utilitzés i apliqués contra d'altres organitzacions d'extremadreta que actuen amb impunitat arreu de l'estat espanyol. Però es clar, la gran diferència es que uns plantegen acabar amb l'unitat d'Espanya, concepció sagrada per les lleis divines, i els altres, ni que siguin d'extremadreta, plantegen l'Espanya “unida jamás serà vencida”