divendres, de novembre 30

Eleccions Generals - Tortosa


Iniciativa vol un programa electoral realitzat a partir de les aportacions de la ciutadania ebrenca


Jaume Forcadell, president d’ICV a les Terres de l’Ebre juntament amb Lluís Sunyé i Amparo Pérez, candidats a les eleccions generals pel Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre presenten el procés participatiu “Idees clares, justes, valentes 2008” amb el qual volen implicar a la ciutadania per poder opinar i decidir a l’hora d’elaborar el programa electoral d’ICV.



Jaume Forcadell, president de la Intercomarcal d’ICV a les Terres de l’Ebre ha presentat Lluís Sunyé, el candidat que encapçalarà la candidatura roig-verda a la demarcació per a les properes eleccions generals. Segons Forcadell “Sunyé és una persona que prové del món local i dels moviments socials que té molt clar que els valors del catalanisme, d’esquerres, d’ecologia i de radicalitat democràtica han de ser el punt de llança del programa electoral d’ICV per a les Terres de l’Ebre”.


Per la seua banda, Lluís Sunyé, ha presentat el procés participatiu “Idees clares, justes, valentes 2008” com una oportunitat perquè el programa d’ICV sigui crític amb la realitat del territori, “sobretot a l’Ebre, un territori al qual l’estat sempre hi vol col•locar instal•lacions que no volen enlloc”. Sunyé ha recordat que la ciutadania pot fer les aportacions que vulgui en el programa electoral d’ICV a través de la pàgina web http://www.idees2008.blogspot.com/, el correu electrònic info@idees2008.cat i el telèfon 900 101 775.


Amparo Pérez, la candidata de les Terres de l’Ebre i que ocupa el número 2 a la llista de la demarcació ha recordat que es sent còmoda en el projecte d’ICV “perquè és un partit que naix de la ciutadania, treballant per i amb la gent, i prova d’això el procés participatiu amb el qual volem fer un programa electoral comptant amb tothom”. Pérez ha demanat que la ciutadania de les Terres de l’Ebre s’impliqui en aquest procés “per poder tenir veu pròpia en el programa d’ICV de tota Catalunya”. Finalment, Pérez ha recordat que els pressupostos de l’estat i els projectes d’aquest vers les Terres de l’Ebre no acaben mai de ser el que necessita el territori i és per això que cal reivindicar més i millors inversions.Les aportacions que vulgui fer la gent es poden fer fins el dia 19 de gener de 2008.

dijous, de novembre 29

10 milions d'euros i ara la comissió Política



Seguint amb el treball que l'ABG – EPM - ICV realitza per buscar el consens i treball de totes les forces polítiques, així com el compromís de les institucions per poder resoldre el conflicte de Muntanyans II, ara volem celebrar l'acord obtingut entre el Departament de Medi Ambient i Habitatge i l'Ajuntament de Torredembarra de crear una Comissió per a la protecció de Muntanyans II, així com l'acord de sol·licitar l'aturada de les obres del pla parcial per un període de tres mesos.

El passat mes d'octubre el Grup Parlamentari d'ICV al Congrès dels Diputats, ja va aconseguir, a través d'una esmena als pressupostos de l'estat, una partida de 10 milions d'euros per a l'adquisició dels terrenys afectats per el pla parcial. Per poder utilitzar aquests 10 milions d'euros caldrà que el Govern de la Generalitat i l'Ajuntament de Torredembarra es posin d'acord, i treballin conjuntament per poder assolir l'objectiu d'eliminar el pla parcial, es per això que considerem que es una noticia important els acords obtinguts el dimarts a la tarda a la seu del Departament de Medi Ambient i Habitatge.

dimecres, de novembre 28

Comunicat de premsa del Departament de Medi Ambient i Habitatge


Comunicat de premsa


El Departament de Medi Ambient i Habitatge i l’Ajuntament de Torredembarra acorden crear una comissió per a la protecció de Muntanyans II


La comissió estarà formada per Medi Ambient i Habitatge, Política Territorial i Obres Públiques i l’Ajuntament de Torredembarra amb tots els grups municipals


El conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar s’ha reunit avui amb l’alcalde de Torredembarra, Manuel Jimenez, acompanyat pels regidors dels diferents grups municipals per examinar l’actual situació de Muntanyans II.


Després d’una primera anàlisi de l’actual situació, s’ha decidit crear una comissió on estaran representats els Departaments de Medi Ambient i Habitatge, Política Territorial i Obres Públiques i els diferents grups municipals del consistori de Torredembarra.


En aquest sentit, s’ha acordat que la primera trobada d’aquesta comissió es faci durant la primera quinzena de desembre a Torredembarra. L’objectiu serà analitzar l’actual situació urbanística i edificatoria del Pla Parcial, i la possibilitat d’incloure les zona verda previstes pel Pla Parcial dins del PEIN “Platja de Torredembarra i Creixell”, valorant-se també la possibilitat d’incrementar els sòls de protecció.


Es preten, doncs, fer un esforç institucional per protegir aquest espai tant per part de l’administració autonòmica com del propi ajuntament. Cal recordar que el Ministerio de Medio Ambiente també s’ha involucrat per garantir la protecció d’aquest espai dins la zona de domini públic marítim terrestre.


Per tal que la comissió pugui analitzar degudament la situació actual, es sol.licitarà al promotor del Pla Parcial que durant tres mesos paralitzi les obres d’urbanització que s’estan fent en aquests moments.


28 de novembre de 2007


Comunicació i Premsa
Departament de Medi Ambient i Habitatge

dilluns, de novembre 26

El Punt - 26 de novembre


L'Ajuntament de la Torre crearà una comissió política sobre Muntanyans II



A.P.. Torredembarra

L'Ajuntament de Torredembarra crearà properament una comissió política per tal de fer el seguiment del polèmic pla parcial Muntanyans II, que preveu la construcció de 550 habitatges en una zona que els ecologistes consideren inundable. Aquesta comissió, que encara no s'ha constituït, inclourà representants de tots els grups polítics que tenen regidors al consistori torrenc. La funció d'aquest nou òrgan serà fer el seguiment dels diferents tràmits que l'Ajuntament posi en marxa en relació amb aquest projecte.



REUNIÓ A MEDI AMBIENT


Demà està previst que una delegació del consistori mantingui una reunió amb el conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, per tractar les opcions possibles per aturar o minimitzar l'impacte del pla. A la reunió hi estan convidats tots els partits polítics amb representació a l'Ajuntament, i la delegació estarà encapçalada per l'alcalde, Manuel Jiménez.

El mes d'octubre una delegació del consistori ja va mantenir una reunió amb el director general de Costes, José Fernández, sobre el mateix afer. En aquella trobada, Fernández va afirmar que l'opció de desencallar la situació recau en la Generalitat, que va aprovar definitivament el pla parcial. En cas que això es produís, el ministeri es va comprometre a pagar part de la indemnització que s'hauria d'abonar a la promotora.

diumenge, de novembre 25

25 de novembre, Dia Internacional contra la violència masclista

Avui es el Dia Internacional contra la violència masclista, aquesta cançó parla del drama de la Dolores, víctima del terrorisme masclista. La cançó es de Reincidentes, un grup de rock andalús amb lletres molt compromeses amb la societat actual.

dijous, de novembre 22

Diari El Punt - Campanya ICV


ICV obre l'elaboració del seu programa electoral amb un procés participatiu


Ò.M.J.. Tarragona


ICV va presentar ahir el procés participatiu que pretén obrir l'elaboració del seu programa electoral estatal a les aportacions dels ciutadans del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre.


Els ecosocialistes posen a «disposició de qualsevol entitat o persona» el web www.idees2008.cat i un número de telèfon gratuït (900 101 775) per rebre propostes. «Els partits acostumen a fer els programes des dels seus despatxos i laboratoris i nosaltres plantegem un procés a l'inrevés», va declarar el cap de llista de la formació i, previsiblement, de la coalició amb EUiA, el líder de l'Alternativa Baix Gaià Lluís Suñé. El procés, que duu el lema Idees clares, justes i valentes, conclourà amb tres fòrums presencials que giraran al voltant de tres eixos temàtics: economia i ecologia, drets socials i ciutadania i, finalment, model d'Estat. Això abans que el 19 de gener la convenció programàtica faci l'aprovació definitiva amb vista a les eleccions al Congrés.


D'altra banda, la regidora de la Ràpita Amparo Pérez serà la número dos d'ICV i principal representant ebrenca en una llista on, amb tot, podria ocupar el tercer lloc si el reusenc Josep Maria Vázquez (EUiA) fa seva la segona posició.


On ja hi ha hagut canvis és a la secció local d'ICV a Reus. Montserrat Foraster substitueix en la presidència Teresa Vallverdú, que ocupava el càrrec provisionalment.

dimecres, de novembre 21

Procés Participatiu


S'inicia el procés participatiu d'ICV per fer el programa per les eleccions al Congrés del Diputats, entra al bloc, clica el banner del damunt, preparat per recollir les vostres propostes. Us convido a participar-hi!

La bicicleta a Torredembarra i el model de ciutat


Aquests dies hem vist com apareixien als carrers que envolten la zona peatonal del Carrer Antoni Roig, uns senyals que ens prohibeixen circular, entre d'altres vehicles rodats, amb bicicleta. Segons ens diuen es veu que hi han ciutadans que utilitzen amb irresponsabilitat la bicicleta, ocasionant molèsties als vianants, es per això que s'ha decidit eliminar l'us d'un vehicle que no contamina, no fa soroll i, per que no dir-ho, saludable per els nostres “michelínics” cossos. Si féssim cas d'aquest argument, a les carreteres i autopistes també hi haurien de posar cartells que prohibissin l'us del cotxe, ja que també n'hi han que en fan un us ben perillos.

Actualment molts són el municipis que estan apostant decididament per l'us de la bicicleta, creant places d'aparcament en tots els racons del poble o ciutat, promocionant el lloguer de bicicletes i creant carrils bici. Un mal us de la bicicleta, velocitat desmesurada, contra direccions, etc, cal una atenció de la Policia Local, aplicant el codi de circulació vigent, però mai eliminant l'us de la bicicleta.

Però Torredembarra decididament aposta per la ciutat dormitori, la ciutat del silenci, la ciutat on els seus habitants van a dormir, però que per treballar, respirar i viure han de marxar als municipis del voltant. Torredembarra es una petita ciutat amb un fort potencial comercial i d'identitat, però amb prohibicions d'aquest tipus l'únic que fem es donar la raó a la minoria que no vol ser molestada, la minoria que li fa nosa la festa major, els diables, els castells, els concerts dels joves, el mercat del dimarts, el mercat d'antiguitats, que els nens juguin a pilota a les nostres places, els bars, els restaurants...

Torredembarra necessita urgentment un pla de futur, abans de continuar amb la pastanaga de les inversions sense objectius comuns i planificats, cal un debat serios i participatiu del model de la ciutat en que volem viure, fer una ciutat amb pedaços, ens porta a situacions d'aquest tipus, on sense el consens polític i ciutadà s'adopten mesures estranyes i de difícil comprensió. Per que, realment sabem el model de ciutat que volen el torrencs?, els hi hem preguntat algun cop?

Des de l'ABG ens resistim a acceptar aquest model de ciutat, volem una ciutat viva, sorollosa, bulliciosa i alegre... volem les bicicletes al carrer!

dimarts, de novembre 20

dijous, de novembre 15

El Jueves, els Borbons i la llei de partits



Aquest dies que es parla de la separació d'una de les filles de la saga Borbònica, per que sembla ser que el colega de la princesa li van les festes de “alto standing”. Dies en que s'han fet públiques les despeses dels pressupostos de l'estat del 2008 per el manteniment de la família de sang blava, un bon grapat de milions d'euros de les butxaques del ciutadà, i dies en que s'ha fet famosa la frase de l'hereu de Felip V, el “tu te callas”, ha sortit la sentència de 3.000 euros per els dos dibuixants d´El Jueves per haver fet una portada on sortien el “príncipe i la princesa” fent el que fan tots els mortals... follant. Amb aquesta sentència ens volen fer memòria de que tenim que anar en compte, que la seva democràcia penalitzarà, multarà i empresonarà a tot aquell que qüestioni el paper dels Borbons.


Paral·lelament aquest cap de setmana un grup de feixistes assassinaven a Madrid a un jove antifeixista, un grup de feixistes que anaven a una manifestació racista i xenòfoba, amb el vistiplau i permís de l'Ajuntament de Madrid (PP).


Amb la llei de partits, llei feta estrictament pensant en la il.legalització del partit basc Batasuna, caldria que també s'utilitzés i apliqués contra d'altres organitzacions d'extremadreta que actuen amb impunitat arreu de l'estat espanyol. Però es clar, la gran diferència es que uns plantegen acabar amb l'unitat d'Espanya, concepció sagrada per les lleis divines, i els altres, ni que siguin d'extremadreta, plantegen l'Espanya “unida jamás serà vencida”

dimarts, de novembre 13

Més Muntanyans II





Un cop més tinc que parlar de Muntanyans II. Llegint la premsa i escoltant les declaracions de l'Alcalde, Manuel Jiménez, la setmana passada, les sensacions que ens arriben es que les coses a nivell municipal poc es belluguen. Malgrat que ara disposem de 10 milions d'euros sembla que des de el PSC, poc es vol fer per trobar solucions conjuntes amb la resta d'administracions.





Aquest tema el vam tractar el passat dissabte a la Permanent quinzenal de l'ABG. Dintre l'ABG comença a haver un cert nerviosisme per el paper i compromís que pugui adoptar l'equip de govern, hi han temors que la passivitat sigui l'actitud que ens puguem trobar. Dins d'aquest malestar davant les declaracions de l'Alcalde Jiménez hi han veus internes que comencen a plantejar mesures que fins aquest dissabte teníem totalment descartades, la moció de censura.





Hi ha qui va plantejar marcar un temps per que l'equip de govern prengui les mesures oportunes, però en cas de no fer-ho, plantejar-se forçar una moció de censura amb els partits polítics que tinguin clar que cal aturar i eliminar Muntanyans II. Aquest debat, plantejat a la darrera Permanent per dos companys, serà un plantejament que demà dimecres també estarà damunt de la taula de l'Assemblea Mensual de l'ABG.

divendres, de novembre 9

Muntanyans II, 10 milions de possibilitats


Amb els 10 milions d'euros s'obre un nou procés davant la possible aturada i eliminació del Pla Parcial Muntanyans II, caldrà que el propers dies i setmanes es treballi amb calma i tranquilitat. Es important que tots els partits polítics tinguem una actitut de fermesa, caldrà que l'Ajuntament i la Generalitat treballin conjuntament per poder cercar fórmules que aportin solucions. Amb els 10 milions d'euros no solucionem el problema, però sí que obrim una important porta a la solució. Benvinguts siguin!
L'imatge es de la conferència que va organitzar l'ABG de Torredembarra a la Sala de Plens de l'Ajuntamentamb l'exregidor d'Urbanisme de Vilanova i la Geltrú. L'autor de la fotografia es en Carles Rico, membre de la Plataforma Salvem els Muntanyans.

dimarts, de novembre 6

Mes Tarragona


Diari El Punt


L'ABG es fixa en l'actuació feta a Vilanova per salvar Muntanyans


EL PUNT.. Torredembarra.


L'Alternativa Baix Gaià de Torredembarra ha convidat l'exregidor d'ICV-EUiA de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú perquè expliqui les accions que va emprendre la seva regidoria en vista de la polèmica de la platja Llarga. La similitud del cas amb el de Muntanyans II fa que l'ABG es plantegi la necessitat que els veïns coneguin com un municipi pot salvar el seu litoral del ciment i, per aquest motiu, l'acte tindrà un caràcter de conferència perquè hi pugui assistir tothom. La xerrada tindrà lloc demà (avui dimarts 6 de novembre) a les vuit del vespre a la sala de plens.

Diari El Punt


ICV força la compra de Muntanyans esmenant el pressupost de l'Estat i arrencant-li deu milions d'eurosL'Alternativa Baix Gaià (ABG) vol el «compromís» d'Ajuntament i Generalitat


Després d'anys de reivindicacions populars, de gestions polítiques, de negociacions pressupostàries i d'expedients judicials, una «molt bona notícia» coneguda ahir «pot facilitar totalment o parcial» la resolució al conflicte dels Muntanyans de Torredembarra.


L'anunci que el PSOE ha assumit l'esmena amb què EUiA-ICV demanava una partida als pressupostos generals de l'Estat ha fet que els ecosocialistes locals (l'ABG) reclamin a l'Ajuntament i la Generalitat que moguin fitxa.«Els deu milions d'euros de l'esmena s'afegeixen a l'estratègia de defensa dels Muntanyans II», va explicar el portaveu d'ABG, Lluís Suñé, referint-se a aquest espai natural amenaçat per la urbanització de més de mig miler d'habitatges que promou una immobiliària andalusa. «Potser no són suficients per comprar tot el sòl, nosaltres creiem que s'ha de protegir el cent per cent, però aquesta és la principal opció», va explicar Suñé. La permuta dels terrenys per altres finques municipals i l'establiment d'acords amb la promotora són possibilitats que «s'han de seguir tenint en compte». Suñé, que serà el cap de llista d'ICV per Tarragona en les pròximes eleccions estatals del març, va recordar que en aquestes operacions i negociacions s'hi hauran d'implicar totes les parts afectades i que «hi ha una proposta de resolució del Parlament de Catalunya que insta a constituir una mesa negociadora, cal que la Generalitat i l'Ajuntament es belluguin i col·laborin». Suñé també va destacar que, mentre es realitza l'estudi sobre la delimitació de les zones de més valor ambiental i de connexió biològica, «han d'establir-se mesures cautelars» com la paralització de les obres. Els treballs, però, continuaran com a mínim durant tota la setmana. Divendres «hi ha prevista una reunió amb el Departament de Medi Ambient per establir un full de ruta sobre com s'han d'utilitzar aquests deu milions d'euros que hem aconseguit», va concloure el portaveu d'ABG.

dilluns, de novembre 5

Diari de Tarragona


L'Alternativa Baix Gaià anuncia que els pressupostos de l'estat inclouran una partida de 10 MEUR per comprar Muntanyans II


L'Alternativa Baix Gaià (ABG) assegura que els pressupostos de l'estat per al 2008 inclouran una partida de 10 MEUR per comprar els terrenys de Muntanyans II i evitar així la urbanització d'aquest espai natural que volen protegir. Això ha estat possible a través d'una esmena presentada al Congrés per part d'ICV, grup mare de l'Alternativa, i que compta amb l'adhesió del grup parlamentari del PSOE. Aquest fet, segons ha explicat el portaveu municipal de l'ABG i candidat d'ICV a les generals, Lluís Suñé, representa una 'garantia' que l'esmena serà acceptada. Per aquest motiu Suñé reclama a la Generalitat i a l'Ajuntament 'que comencin a treballar' per aturar de manera cautelar les obres i iniciar el període negociador amb l'empresa que les està executant.