dilluns, d’abril 14

NO AL TRANSVASAMENT DE L'EBRE!



COMUNICAT DE PREMSA



L’ABG DE TORREDEMBARRA NO VOL EL TRANSVASAMENT DE l’EBRE A BARCELONA


Davant la decisió del President de l’Estat Espanyol, Sr. Zapatero, i el President de la Generalitat de Catalunya, el Sr. Montilla, de portar aigua del minitransvassament de l’Ebre cap a Barcelona en motiu de la sequera que venim patint, l’Alternativa Baix Gaià de Torredembarra vol fer públiques les següents consideracions:




  • Portar l’aigua de l’Ebre, fent la interconnexió de conques de l’Ebre i del Llobregat, és trencar el Pacte per una Nova Cultura de l’Aigua, encara que sigui temporal i reversible.



  • Denunciem que les propostes llençades fins ara per pal·liar la sequera de la Conca del Llobregat han estat fetes per justificar el transvasament de l’Ebre. Considerem que el transvasament del Segre, així com la resta de propostes, han estat una cortina de fum, provocant situacions irresponsables, d’enfrontaments territorials innecessaris i perillosos.



  • Considerem el transvasament de l’Ebre com una vergonyosa operació econòmica que acabarà beneficiant a una única empresa privada, posant l’interès econòmic per damunt del servei a la ciutadania i del territori.



  • Recolzem les propostes fetes per la Plataforma en Defensa de l’Ebre (PDE) per pal·liar la sequera que pateix Barcelona, i exigim a les administracions que tinguin en consideració les entitats i els moviments socials del territori.



  • Que la cerca de solucions a la sequera ha de comportar una revisió de la política urbanística permesa per la Generalitat ja que és insostenible des del punt de vista mediambiental i social.