dissabte, de març 3

Article d'opinió de l'Enric Bonan


La Guardia Civil i els Joves a Torredembarra

Recentment s’han produït a la Torre un seguit d’aconteixements que podríem definir de preocupants. Per definir-los de forma ponderada.

M’estic referint a la persecució i l’assetjament que estan patint els joves del col·lectiu “Assemblea de Joves del Baix Gaià”, per part de la Guardia Civil o d’algun membre d’aquest cos, (qüestió pendent d’aclarir) pel fet d’enganxar cartells i manifestar pacíficament les seves idees i inquietuds. Fen-los identificar, en actitud provocativa, ensenyant el D.N.I., cada dos per tres en els actes que organitzen o participen .

Si ens hem de congratulat que encara quedin joves amb ideals i inquietuds, que participin i enriqueixin la vida local de forma activa, pacifica i intel·lectualment compromesa, no ens podem quedar de braços creuats quan son perseguits i provocats per elements incontrolats immersos en una lluita psicològica sobre el be i el mal o el que seria pitjor, una campanya orquestrada per desmotivar a aquests joves en les seves dèries “subversives” perquè es dediquin al “botellón” i las “pastis” i no a posar en qüestió el sistema.

Cadascú a de fer la seva feina, els joves s’han de revelar contra el que consideren injust d’aquest mon, en que els ha tocat viure i les forces de l’ordre estan per vetllar per la convivència dels que ho volen canviar tot, amb els que ja els hi està be com està. Els conservadors, baja.

Penso que la tasca que realitzen es força necessària i els mitjans emprats per portar-la a terme, es del tot respectable i assumible pel nostre sistema democràtic. En cap cas es justificable ni la pressió ni la provocació per part dels responsables de vetllar per la seguretat i fer complir les lleis i les normes de conducta.

Entenc que els ciutadans no podem restar indiferents davant aquests fets i s’ha d’exigir uns intervenció immediata de tots els responsables polítics, sinó volem lamentar-nos-en, quan sigui massa tard. Cal una intervenció contundent de l’alcalde com a cap de la Junta de Seguretat Local, per exigir responsabilitats als comandaments de La Guardia Civil i La Policia Local, així com la implicació en aquest afer del Subdelegat del Govern.

I als joves, un prec: no us deixeu provocar.

ENRIC BONAN BOZO