diumenge, de març 11

Candidatura i il.lusions renovades

L’Alternativa Baix Gaià està a punt de tancar la seva candidatura, una candidatura plena de renovacions i de renovades il.lusions. Ara fa 4 anys un grup de persones vam decidir presentar-nos a les eleccions per poder aportar noves visions sobre com gestionar el nostre municipi, estavem convençuts que un altre Torredembarra era possible… el resultat final va ser obtenir un regidor. Sempre vam dir que el regidor obtingut era el més “barato” de tots, la campanya ens va costar 600 euros, (les pancartes es van fer a ma, amb brotxes i pintures) la resta van ser fortes dosis d’imaginació i d’il.lusió dels membres de l’ABG per fer realitat la nostra presència a l’Ajuntament.

En aquests 4 anys, un i mig a l’oposició i dos i mig al govern, hem posat moltes ganes i il.lusions per transformar en positiu el nostre municipi, amb les dificultats que ens ha comportat tindre un sol regidor de disset possibles. Malgrat aquest fet, no ens hem quedat quiets, i hem estat capaços de crear el nostre propi estil de treball, que agradarà, o no, però el nostre estil.

Hem treballat desde els valors polítics del catalanisme popular, desde la defensa del territori, desde la dignificació dels problemes de les persones, uns valors per nosaltres, irrenunciables. Hem fomentat el consens ciutadà, dialogant, consensuant…, malgrat totes les dificultats que pugui aportar alhora de gestionar la veu i la voluntat de la ciutadania.

Hem fet feina, malgrat, i em reitero, ser un sol regidor. Hem apostat fort per fer polítiques marcades per l’opinió de la ciutadania, canalitzades a través d’organs de participació ciudadana com el Consell Municipal de Sostenibilitat, com l’Assemblea de Joves de Torredembarra, aixi com les desenes de reunions que he tingut amb ciutadans que han volgut expresar les seves preocupacions a títol personal.

El resultat final, o millor dit, el premi final per els que vam iniciar l’aventura de crear l’Alternativa Baix Gaià, ha estat el llistat de persones disposades a estar presents a la candidatura de l’ABG, nombre de persones suficients per fer tres candidatures.

La candidatura de l’ABG no sorpendrà per tindre “fitxatges” “estrella”, no hi han persones vinculades amb el sector inmibiliari, ni en cap sector especulatiu, en canvi si que hi han homes i dones que creuen que es pot transformar el sistema, que creuen que, lentament, podrem arribar a les utopies que un dia ens vam marcar.