dilluns, de març 12

La lluita contra Muntanyans II continua, no ens aturaran! - Noticia d'El Punt


L'ocupació simbòlica de protesta als Muntanyans II es dissol per la presència de la Guàrdia Civil
El futur de Muntanyans II es decidirà dimecres vinent en una reunió a Madrid
MIREIA LACÀRCEL. Tarragona
L'Alternativa Baix Gaià havia convocat ahir al matí una ocupació simbòlica als terrenys afectats pel pla parcial Muntanyans II. L'acte havia de consistir en una plantada de tendes de campanya en senyal de protesta, però l'aparició de la Guàrdia Civil va fer canviar de plans els organitzadors de l'acampada. Després d'alguns moments de tensió entre els manifestants i la policia, es va decidir plegar i marxar per evitar aldarulls. Tot això passava quatre dies abans de l'esperada reunió a Madrid.


El que havia de ser una acampada de protesta pacífica i simbòlica als terrenys dels Muntanyans II, es va convertir en un desallotjament voluntari per la pressió de la Guàrdia Civil de Torredembarra.

L'Alternativa Baix Gaià havia previst realitzar un acte en què s'havien de plantar tantes tendes de campanya com fos possible a l'espai de la controvèrsia, i obrir carrers simbòlics amb els noms vinculats al pla parcial per demostrar que es continua rebutjant el projecte urbanístic. Estava previst que la jornada acabés ahir mateix, amb les tendes desmuntades, però, aquest moment es va produir molt abans amb l'arribada de la Guàrdia Civil.

Els agents, segons un dels membres de l'Alternativa, no van actuar fins que els mitjans de comunicació no van marxar de la zona. Aleshores, el cos policial va començar a demanar documentació a molts dels participants en la protesta i, segons un altre assistent, es van posar en un to provocatiu. En vista d'aquesta situació, els organitzadors van decidir acabar la protesta per evitar possibles enfrontaments. «Estem en un moment complicat de convivència», explicava Lluís Suñé, regidor de Medi Ambient del municipi, fent referència a la relació que últimament tenen el moviment contra Muntanyans II i la policia.

Aquesta ocupació es va convocar, en part, per fer més força en la reunió que es durà a terme a Madrid dimecres vinent. En aquesta, hi estan convocats la regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Torredembarra, la conselleria de Medi Ambient i el ministeri en qüestió. El regidor Lluís Suñé va explicar que en aquesta cita es vol demostrar que la zona on es vol fer el pla urbanístic és una zona inundable i que, a més, la urbanització pot provocar una agressió a la part protegida dels Muntanyans.

La visita pot aportar noves solucions. Una de les quals seria permutar els terrenys per uns altres, una altra seria que el ministeri els comprés i, en el cas que no s'arribés a un acord, el procés aniria a parar als jutjats.