dilluns, de març 26

Blogosfera, llibertat d’expressió i anònims


El setembre de 2006 vaig iniciar l’aventura d’obrir un blog, en Jordi Salvat era l’únic que en tenia, vaig tenir forces dubtes de fer-ho. Sobretot si tindria el temps per anar actualitzant-lo com a mínim un cop per setmana. El cert, és que mesos després estic content d’haver pres aquesta decisió.

Posteriorment han aparegut altres blocaires, la Susanna Navarro del PSC, (espero que et recuperis ben aviat), Jordi Solé de l’ADT, que l’ha tingut força adormida durant temps, i que ara sembla que torna a donar-li “vidilla”, l’Enric Grangel, que después de molts intents ja disposa de blog (no perdis el password altre cop!), el Siscu Mercadé de l’ABG, que gestiona una de les blogs personals amb més actualitzacions, el del Carles Marqués, el del torrebandarra (blog mistica-curiosa, perque no diu res) com no, el blog de l’ABG, i finalment dos blogs gestionats anònimament que publiquen opinions sobre política torrenca, o bé publiquen rumors.

Dins de la selva internauta torrenca, hi ha els que deixen missatges als blogs. D’aquests hi han perfils diversos, els que opinen, debaten i qüestionen les polítiques del nostre municipi , i els que insulten i acusen desde l’anonimat.

A l’inici de, com diu Jordi Salvat, de la blogosfera torrenca, els debats eren interessants i es feien amb un grau de respecte alt, tant sols de tant en tant apareixia algún il.luminat que, des de l’anonimat, es posava a artilugiar frases pestilents. Darrerament podem comprovar que aixó s’acabat, i cada cop més hi ha persones que des de l’amagatall del seu ordinador es dediquen a llençar tot tipus d’insults, sobretot dirigit cap a les persones públiques.

Els blogs, els missatges… han de servir per comunicar-nos, per utilitzar la llibertat d’expresió, per defensar lliurement l’opció política que poguem simpatitzar, que poguem defensar els nostres pensaments i, sobretot, que poguem apendre a respectar-nos.