dimecres, de juny 4

COMUNICAT DE PREMSA ABG-TORREDEMBARRA


COMUNICAT DE PREMSA

L’ABG DE TORREDEMBARRA CELEBRA LA DEROGACIÓ DEL DECRET QUE OBRIA LES PORTES A FER EL TRANSVASAMENT DEL RIU EBRE I DELS POUS DEL CAMP DE TARRAGONA A BARCELONA

Davant la decisió del Governs de la Generalitat i de l'Estat de derogar el decret que hagués fet efectiva la interconnexió de xarxes, Alternativa Baix Gaià vol fer les següents consideracions:

· Alternativa Baix Gaià de Torredembarra es va posicionar des del primer dia en contra de la decisió del Govern de la Generalitat de permetre la interconnexió de les xarxes del CAT amb el Ter-Llobregat perquè considerem que significa trencar el Pacte per una Nova Cultura de l’Aigua, encara que hagués estat temporal i, suposadament, reversible.


· Considerem un acte d'irresponsabilitat haver apostat pels transvasaments, tant de l'Ebre, creant enfrontaments innecessaris i perillosos entre territoris, com dels aqüífers subterranis del Camp de Tarragona, en perill evident de salinització i amb un riu, el Gaià, que continua sense cabal ecològic per la presa de Repsol i per la complicitat de les administracions autonòmiques i estatals.


· Denunciem que les propostes llençades fins ara per pal·liar la sequera de la Conca del Llobregat han estat fetes per justificar el transvasament de l’Ebre. Considerem que el transvasament del Segre, així com la resta de propostes, han estat una cortina de fum que han provocat situacions irresponsables i enfrontaments territorials innecessaris i perillosos.


· Creiem que cal replantejar els objectius del Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT). Aquest Consorci va néixer per donar servei als municipis del Camp de Tarragona en un moment que els pous es trobaven completament salinitzats -en gran part des que l'indústria química es va instal·lar al Camp de Tarragona emprant gran quantitat d’aigua dolça de manera regular-. Considerem que l'aportació d'aigua del CAT ha de servir tan sols per garantir aigua potable a la població, però no per a què l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) continuï fent informes favorables als desenvolupaments urbanístics del municipis.


· Reclamem i exigim a l'administració catalana que escolti la veu popular del Baix Gaià, una veu que reclama que el Riu Gaià torni a ser un riu amb vida.


· Finalment, felicitem a la Plataforma en Defensa de l'Ebre per donar-nos a tots una lliçó constant de coherència amb el territori.