dimarts, de juny 10

Torredembarra: diàleg i futur


Aquests dies sembla que a Torredembarra tot s’enfonsa, la marxa del regidor del GIT deixa encara en més minoria a l’actual govern. ERC que en veu alta es planteja marxar del govern, així ho va comunicar la regidora d’ERC en la darrera reunió del Patronat de Turisme, i tot sumat a la retirada de competències, per part de l’alcalde, a la regidora socialista. Dic Socialista, per que actualment encara és militant d’aquest partit, i per lo tant entenc que es manté dins de la disciplina del PSC. Aquesta situació, cal reconèixer que un xic rocambolesca, fa que el govern que es va constituir ara fa un any, avui pràcticament ja no existeixi.

Davant d’aquesta situació entenc que tots els partits polítics es belluguin, que uns es plantegin fer una moció de censura, que d’altres, els que queden en el govern, busquin nous socis per reforçar el gairebé inexistent govern municipal. El motius d’ABG són clars per poder formar part, o no, d’un govern, i crec que som dels pocs partits polítics que hem dit en veu alta, quines són les condicions per participar en un pacte de govern.

La gent de l’ABG parlarem amb totes les formacions polítiques que així ens ho demanin, de fet en les darreres setmanes gairebé hem parlat amb tots, estarem oberts al diàleg sempre, però el que no acceptarem són les pressions als membres de l’ABG. Fer debat polític, parlar de programa, organització i de projecte de futur en una taula es fer política en majúscules, parlar per les cantonades i d’amagat la desvirtua.

I per acabar una pregunta, les assemblees dels partits polítics són coneixedores de les reunions entre organitzacions, que es pacta i que no?, a l’ABG, sí!