dissabte, d’octubre 11

Canvis de governs municipals


Fa uns mesos el PSC va assolir l’alcaldia d’Altafulla gràcies al suport d’un regidor que havia obtingut l’acta a través de la candidatura d’ABG. Llavors el PSC va dir que el cas no era de transfuguisme. A Torredembarra i avui a La Pobla de Montornès el PSC ha perdut les dues alcaldies, CIU les ha guanyades a través de regidors que havien obtingut l’acta amb les candidatures del PSC. En aquests dos darrers casos, pel PSC del Camp ha estat dos casos claríssims de transfuguisme… I la ciutadania cada dia més lluny de la política, veient com els mateixos casos es valoren com situacions diferents, tot depenent dels beneficiaris de l’operació.

No existeix cap llei d’antitransfuguisme, hi ha un pacte d’antitransfuguisme amb un text obert, que no defineix res i que dóna peu a mil lectures diferents, a gust del consumidor. Els partits polítics han tingut 30 anys de democràcia per regular aquestes situacions, però no s’ha fet, senyal que no els hi deu interessar.

Va començar el PSC la veda a Altafulla, però els espavilats de CIU ja els comencen a avantatjar, aviat podria ser Constantí, on un altre regidor del PSC donaria l’alcaldia a CIU.

Em dóna la sensació que aquests dos partits continuaran muntant espectacles els dissabtes al matí amb mocions de censura, però també tinc la sensació que els que sortiran perdent seran, un cop més, les dones i homes dels nostres pobles.

Ah! i visca l'ABG de La Pobla de Montornès!