dijous, d’octubre 5

Agenda 21 i la participació ciutadana

Fer de polític de proximitat, com és el cas de ser regidor del meu poble, té, sobretot, moltes satisfaccions personals. Es un treball de gestió, en el cas de governar, i de resoldre conflictes del dia a dia. Una de les coses més importants és poder fer participar el major nombre de persones en les decisions municipals. Torredembarra disposa del Consell Municipal de Sostenibilitat, on més d'un centenar de persones, agrupades en comissions de diferents àmbits, discuteixen i consensuen propostes.
Per a què un òrgan de participació ciutadana funcioni, el més important és que la clase política s'ho cregui. I, malgrat el dinamisme del Consell de Torredembarra en participació, encara hi ha polítics que no s'ho creuen. Que un polític de dretes posi dificultats al treball de la ciutadania, podria tenir una certa explicació, però que polítics que són regidors a través de sigles esquerranes posin tot tipus de dificultats, és senzillament greu i lamentable, i aixó, avui, està passant a Torredembarra.
Un cas que ratlla la paranoia antiparticipació és l'Agenda 21. Totes les comissions durant 5 mesos van estar revisant i millorant l'Agenda 21 local. En cada comissió estaven convocades les forces polítiques i desprès de 5 mesos finalment va sorgir el text definitiu, un text que es va fer arribar als partits polítics. Aquest text l'han tingut durant dos mesos i mig, i ara, que fem la tramitació per ser aprovada pel Ple de l'Ajuntament, posen problemes perque desconeixen el contingut del document i proposen crear una comissió d'estudi. Aquests "polítics" no van assistir a les comissions on la ciutadania debatia el document, aquests "polítics", durant més de dos mesos han pogut estudiar la proposta, cosa que no han fet... I ara a posar totes les dificultats del món.
En fi, continuarem lluitant a cops de puny i cops de falç...! (BRAMS)