dilluns, d’octubre 2

Noticia a El Punt

Sospiten que les obres a Muntanyans II s'iniciaran aviat. L'Alternativa Baix Gaià demana una reunió amb Maragall i Zapatero
Torredembarra
Amb l'«imminent» començament de les obres als terrenys del pla parcial Muntanyans II, l'Alternativa Baix Gaià va enviar ahir dues cartes, una al president de la Generalitat, Pasqual Maragall, i l'altra al president del govern central, José Luis Rodríguez Zapatero, perquè intentin aturar el projecte. La iniciativa també sorgeix després del «silenci» de Política Territorial respecte al tema. L'ABG seguirà amb els actes reivindicatius, que passaran ara per la penjada de domassos contra el pla.

La carta «sense resposta» al conseller de Política Territorial, Joaquim Nadal, i el fet que «l'empresa Vegas del Guadaira ja hagi subcontractat les obres de construcció del pas soterrat a Muntanyans II», han motivat més accions de protesta de l'Alternativa Baix Gaià, tal com reconeixia ahir el seu portaveu, Lluís Suñé. Per això, ahir una desena de membres d'aquesta entitat es van aplegar a l'oficina de correus de Torredembarra per enviar una carta al president autonòmic i una altra al president del govern central. En les cartes s'explica la situació actual del projecte i es convida els dos líders a reunir-se amb l'ABG. Segons l'Alternativa, només cal «voluntat política» per aturar el projecte que pretén executar la construcció de mig miler d'habitatges en una zona considerada com a «inundable». Per això, esperen que Pasqual Maragall i José Luis Rodríguez Zapatero els puguin rebre per poder «demanar-los la seva actuació per defensar el que consideren una injustícia urbanística».

A banda d'aquestes cartes, l'ABG també planteja més accions de protesta contra el pla parcial. Entre les més immediates hi ha el repartiment de fins a cinc-cents domassos, amb el lema «Muntanyans II No», als veïns que els vulguin penjar als balcons. A més, també distribuiran fins a mig miler de postals amb la imatge de la capçalera de la manifestació contra el pla, que es va fer el dia 10 de setembre, i amb referències explícites contra el conseller de Política Territorial: «No entenem per què es manté en un posicionament contrari al d'entitats, ciutadans, institucions i, fins i tot, altres departaments de la Generalitat.»