dissabte, de maig 17

Aigua, Berguedà i Manifestació






Acaba la setmana i l’aigua ha estat el tema estrella, per un costat el govern s’aferra a la decisió de posar el tub, per altra Sant Pere s’ha posat al costat dels antitransvassistes i ha decidit fer caure un bon grapat de litres damunt la terra catalana (l’encomanació del Conseller Baltasar a la Moreneta, està fent-se efectiva?). Els científics insisteixen que ara tenim temps per fer una moratòria de les obres i buscar solucions que evitin fer la temuda interconnexió de xarxes. A nivell del Camp de Tarragona ens trobem que el volum d’aigua prevista d’extracció dels pous, ara creuen, els del govern, que podria salinitzar l’aigua dels nostres aqüífers, així doncs la decisió de darrera hora és reduir els litres d’aigua per Barcelona.



Curiós és, que els Pobles del Camp de Tarragona s’abasteixen d’aigua ebrenca, i els pous del Camp de Tarragona tinguin que abastir els municipis de la conca del Llobregat. Seguint aquests criteris, l’aigua de la dessalinitzadora de Barcelona podria anar a les terres de Lleida i l’aigua de les terres de Lleida podria anar a Mallorca… Buf, perdoneu, m’emparanoiat!



Les fotos les vaig fer al Berguedà aquesta setmana, (la primera en plena reunió de treball, la segona al bar on vam fer el cafè, en el municipi de Cercs i la darrera, fent una breu visita al Riu Llobregat). Des de les EPM estem treballant una proposta de transport públic, que hauria de servir per unir 10 municipis. A Catalunya hi han 23 municipis sense cap tipus de transport públic i 10 estan en aquesta comarca.



Ah! ,i diumenge tots a la manifestació d’Amposta!