dilluns, de maig 12

Al Salvador Sostres li agraden ben pentinats


Aquest article de Salvador Sostres no te desperdici, per un costat defensa que en un estat català s'hauria de penalitzar per ultratjar la senyera, la resta de l'article el dedica a l'estètica, higiene i al nom d'aquest noi empresonat. Arribo a la conclusió que jo no vull l'independència que el senyor Sostres vol. Per disposar d'un estat català repressor, preferèixo que ho facin des de les lleis espanyoles. No vull formar part d'un estat català a l'estil Sostres, on es vigilaran les estètiques, on serà prioritari anar ben pentinat i engominat, on serà mal vist el que es fuma un "petardo" i el que porti "tatoos", (quedaran descartats els que portin tatuades frases com "Catalunya lliure de rastes i de pollosos").


Recordo els milers de joves deixats i bruts (definició Sostres), que en el seu moment es van declarar insubmisos del servei militar espanyol. Joves que amb la seva rebel.lia van aconseguir acabar amb el servei obligatori. Molts d'ells es van passar una llarga temporada empresonats. Però, es clar, l'estat català del senyor Sostres ens portaria, possiblement, a fer obligatori el servei militar, en aquest cas a l'exercit català.

ARTICLE DEL SALVADOR SOSTRES


Hi ha un noi a la presó per haver ultratjat la bandera espanyola durant les festes alternatives de Terrassa. Sentiments contradictoris. No m’agrada la bandera espanyola ni el que representa, i això és el que en mi preval, però també penso que les banderes són importants, i que són banals els països que no se les prenen seriosament. D’una banda estem en guerra amb Espanya, i això és naturalment el que més m’importa; i de l’altra penso que ha d’existir, i s’ha de penar, el delicte d’ultratge a la bandera. Els símbols ens representen, la senyera em representa, i si la cremen alguna cosa de mi crema amb ella. La iconografia reforça la cohesió de la societat i en millora l’auotestima. És la propaganda que tota estructura necessita per assentar-se. Quan Catalunya sigui lliure voldré que detinguin tot quant animal que faci un us inadequat de la simbologia nacional. Si pensem en el que els espanyols ens fan i ens han fet, aquesta bandera és una anècdota. És veritat. També ho és que nosaltres tenim la visió històrica i ells el poder, i forma part de la seva lògica -i de la lògica- que l’exerceixin.




Bé, les meves simpaties pel jove empresonat són escasses. Franki. Deu venir de Francesc, o Franc. Escolta noi, no et podries dir normal? L’aspecte deixat i brut, tampoc és que t’ajudi gaire. I encabat aquesta orquestració de les festes alternatives. Pretextos per no treballar, per defugir tota responsabilitat en nom d’estèrils heroïcitats. A qui voleu enganyar? No anem bé, Franki. L’independentisme té pendent una dutxa, la instrucció general bàsica, i molts mesos de no fumar herbotes prohibides. Deixeu d’usar Catalunya per dissimular la vostra vida de ganduls i penjats, i comenceu a ser-nos útils d’una vegada.