dissabte, de maig 10

Aigua, Muntanyans II i Unió de Pagesos




Aquest dissabte ha estat actiu, la pluja i l'aigua han marcat el calendari. Al matí he fet les feines domèstiques que em pertocaven, a la tarda he estat a Muntanyans II i després a la manifestació convocada per Unió de Pagesos a Tarragona. Divendres i dissabte ha plogut molt, però a un ritme tranquil, malgrat que el dissabte al matí ha fet una ventada important. La pluja tranquil·la, a Muntanyans II s'acumulava molta aigua, malgrat totes les mesures donades per l'ACA. De tant en tant, la natura ens recorda el seu poder, i avui a Muntanyans II podíem veure l'avís de la mare naturalesa.
La pluja també m'acompanyat a Tarragona, l'aigua del cel ha remullat la mobilització antitranvasista convocada per Unió de Pagesos, tinc que dir que he estat molt ben rebut per companys del sindicat agrari. La protesta ha estat honesta per part dels pagesos, però també he vist espavilats de CIU intentant manipular la bona fe dels treballadors de la terra. Vull recordar que la situació actual la tenim per que CIU durant tres dècades va ser incapaç de fer polítiques hidràuliques, necessàries per fer front a possibles episodis de sequera. Tot i així, i sense cap tipus de vergonya, s'han manifestat. Cal recordar que CIU volia fer efectiu el Plan Hidrològico Nacional, juntament amb el Partido Popular del senyor Aznar.
La setmana que ve, estaré a Amposta, juntament amb 30 companys de l'Alternativa Baix Gaià, reclamant i defensant la dignitat dels territoris.
Visca la terra... LLIURE!