dimarts, de juliol 29

Comissió Antitransfuguisme, ens donen la raó


Publicat a e-notícies


PSC i PP governen a Altafulla amb un trànsfuga



El Pacte Antitransfuguisme demana explicacions a l'alcalde socialista Josep Maria Gené



La comissió de seguiment del Pacte Antitransfuguisme, presidida per la ministra d'Administracions Públiques, Elena Salgado, va acordar dilluns passat per unanimitat tramitar a la comissió d’experts la declaració de Jano Francino com a trànsfuga, així com incloure-hi l’actual alcalde d’Altafulla, Josep Maria Gené, per haver-lo incorporat al seu equip de govern, incomplint el pacte subscrit per tots els grups parlamentaris.



La coalició ICV-EUiA ha donat suport a l’Alternativa Baix Gaià (ABG) des de que va néixer com a Entesa de Progrés Municipal i, en conseqüència, va cursar una petició a la comissió de seguiment del Pacte Antitransfuguisme, arran de la moció de censura que va patir el govern de l’ABG, ERC i CiU a Altafulla a principis d’abril. Jano Francino era regidor per la llista de l’ABG i es va abstenir, no va voler retornar l’acta a la formació i a més, el nou alcalde, Josep Mª Gené (PSC), el va incorporar al seu equip d’immediat, conservant-li el càrrec de Turisme.



El líder d'EUiA, Jordi Miralles, ha anunciat al respecte que demanarà al PSC que exclogui a Jano Francino del govern d’Altafulla i que substitueixi l’actual alcalde, Josep Maria Gené, “per comptar amb un trànsfuga en el seu equip”. Miralles ha insistit que el PSC hauria de rellevar Gené per un altre membre de la seva llista electoral “abans de què tinguin que passar per la vergonya d’haver d’expulsar-lo a finals d’any, quan la Comissió d’Experts del Pacte Antitransfuguisme el pugui declarar també trànsfuga”.



A més, el dirigent d’EUiA ha instat el PP –que forma part del govern d’Altafulla- a “ser coherent” amb la decisió presa pel seu grup parlamentari al Congrés, que a la comissió de seguiment del Pacte Antitransfuguisme ha estat d’acord en declarar trànsfugues Francino i Gené. El dictamen de la comissió d’experts –integrada per personalitats independents- es coneixerà abans d’acabar l’any i només necessita majoria per aprovar la declaració política de transfuguisme.