dimarts, de juliol 15

Enfortir l’esquerra verda amb una nova federació

Jordi Solé, Secretari d'Organització d'ICV de la ciutat de Tarragona, fa una valoració positiva al seu bloc, sobre el procés de les futures relacions entre EPM i ICV, i aposta per buscar fórmules per treballar en un espai comú. Com en tots els procesos, hi hauran dificultats, i no serà fàcil. Però estic convençut que tot anirà bé, i que tots trobarem les fórmules necessàries per poder fer, per que no, una federació entre els dos partits.

Les relacions d'EPM van nèixer l'any 1999, de fet EPM neix des de la mateixa ICV, buscant fórmules que ajudessin a fer arribar als territoris els valors de l'ecosocialisme. Però EPM avui, s'està fent gran, ens acostem al centenar de núclis d'EPM, i aixó requereix noves formules de treball, sobretot com poden incidir totes aquestes candidatures en les polítiques nacionals d'ICV. Hem viscut casos com el transvasament de l'Ebre, malgrat que alguna EPM vinculada a EUiA va recolçar el transvasament, la majoria d'organitzacions, així com la Permanent Nacional, es van mostrar contràries.

El post de Jordi Solé







El Consell Nacional d’Iniciativa ha aprovat avui enfortir les relacions amb l’organització municipalista alternativa EPM (Entesa de Progrés Municipal), l’objectiu de convertir aquesta reforçada col·laboració en una federació més enllà de les coalicions electorals que fins ara les dues organitzacions havien signat en les darreres eleccions municipals no fa més que eixamplar l’espai roig, verd i violeta més enllà de les sigles d’ICV.




El paper de les EPM en l'espai d'ICV




Les enteses de progrés municipal han jugat un paper molt important a Catalunya en fer arribar l’ecologisme i la defensa del territori en moltes poblacions on ICV, per si sola, ho tenia molt magre per consolidar-se, és en aquest sentit que cal celebrar aquest nou camí que iniciem.A les nostres comarques en tenim exemples molt propers d’aquesta inèrcia de les EPM, l’Alternativa Baix Gaià amb presència consolidada en diversos municipis del Baix Gaià n’és un clar exemple i una de les seves cares més visibles, Lluís Suñé, és un valor a l’alça en el sí de l’espai ecosocialista en el camí d’aquesta nova col·laboració.